Uitat în PARAGINĂ. Imagini dezolante la patinoarul din incinta Palatului Copiilor

Uitat în PARAGINĂ. Imagini dezolante la patinoarul din incinta Palatului Copiilor

29
0
DISTRIBUIȚI

În spațiul unde, acum, odată cu venirea iernii și apropierea sărbătorilor, ar trebui să fie veselie, iar copiii să învețe să patineze, totul pare abandonat. Gunoaie în loc de gheață, gherete părăsite, bălării și panouri publicitare uitate cine știe de când. Conducerea Palatului Copiilor Constanța ne-a declarat că, deocamdată, pe terenul respectiv nu se poate face nimic, pentru că face obiectul unei lupte în instanță cu firma care l-a închiriat acum aproximativ zece ani, pentru organizarea patinoarului.

Fostul patinoar din incinta Palatului Copiilor Constanța, de pe str. Soveja, a ajuns o ruină. O dovedesc fotografiile surprinse, zilele trecute, de o constănțeancă și făcute publice pe o rețea de socializare. „Este trist că se întâmplă așa ceva într-un loc unde copiii trebuie să învețe și să se simtă bine!”, ne-a transmis un cititor al cotidianului „Replica de Constanța”.

Iar imaginile surprinse sunt dezolante. În locul patinoarului, astăzi domnește mizeria. Gunoaie, panouri publicitare uitate, gherete ce par abandonate.

„Nu ne face cinste nici nouă cum arată!”, ne-a mărturisit Roxana Mitan, directorul Palatului Copiilor Constanța. Dar, așa cum a punctat reprezentantul instituției pentru cotidianul nostru, la această oră angajații Palatului Copiilor nu pot intra pe terenul respectiv întrucât face obiectul unui litigiu în instanță. Iar procesele durează de aproximativ trei ani.

Concret, prin anul 2007, reprezentanții Palatului Copiilor Constanța au închiriat terenul respectiv firmei SC ALT TREND M.G. SRL. Înainte de a fi închiriate, în spațiul respectiv funcționau terenurile de tenis ale instituției de stat. După închiriere, firma privată a transformat spațiul în patinoar. O bucurie pentru cei mici, mai ales că, așa cum își aduc aminte părinții, spațiul era generos pentru a permite accesul unui număr mai mare de copiii, fără să fie înghesuială pe gheață.

Între timp, însă, legea s-a modificat, Palatul Copiilor nu mai poate închiria terenul către privați. Iar din 2014, litigiul dintre cele două părți a ajuns în instanță. Reprezentanții Palatului Copiilor cer evacuarea firmei private, în vreme ce SC ALT TREND M.G. SRL a susținut că au fost făcute investiții considerabile în terenul respectiv, în amenajări și cere să-i fie restituite.

„La acest moment, așteptăm să vină un expert judiciar pentru realizarea unei evaluări, pentru că este vorba despre diverse sume de bani, pe care firma susține că le-a investit. Terenul este al nostru, dar ei refuză să-l elibereze”, ne-a precizat directorul Roxana Mitan.

Următorul termen în proces, care se desfășoară la Tribunalul Constanța, a fost stabilit pentru data de 12 decembrie a.c.. Iar până la finalizarea disputei din instanța de judecată, terenul nu îşi va schimba înfățișarea.

Reamintim că Palatul Copiilor din Constanța urmează să ajungă în administrarea Consiliului Județean. Consilierii judeţeni au votat în cadrul ședinței din luna noiembrie proiectul privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri prin care complexul să se transmită din domeniul public al statului, în domeniul public al Județului Constanța.

Înainte de a vota pozitiv proiectul, consilierii PNL au solicitat preşedintelui CJC să adauge câteva amendamente la proiect. Liberalii au mai cerut ca imobilul să fie administrat exclusiv de Consiliul Județean Constanța. În replică, președintele CJC, Horia Țuțuianu, a declarat că atâta timp cât va fi președinte, clădirea nu va fi înstrăinată şi nu va fi folosită în alte scopuri. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu terenul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ