Turmeric cu lapte, băutura cu efect antiinflamator

Turmeric cu lapte, băutura cu efect antiinflamator

267
0
DISTRIBUIȚI

În locul unui ceai fierbinte băut seara, alege laptele cu turmeric pentru a te relaxa. Nu este doar bogat în antioxidanți, substanțe cu efect antiinflamator și grăsimi sănătoase, ci îți aduce și un plus de magneziu și fier. Laptele de migdale, alternativă la cel de vacăÎnainte de culcare, laptele cald este considerat un aliment care te ajută să dormi, datorită conținutului de triptofan, dar o opțiune mult mai bună este laptele de migdale. Este mult mai ușor de digerat, motiv pentru care este potrivit și celor care suferă de boli digestive sau intoleranță la lactoză.În amestec cu turmeric, laptele de migdale este hrănitor, previne inflamațiile, răcelile, afecțiunile respiratorii în general și cele ale stomacului. Turmericul are efect antiinflamator, antibacterian, antiseptic.Pentru a face această băutură cu care poți preveni afecțiunile inflamatorii, ai nevoie de lapte de migdale, de preferat unul făcut în casă, miere, ulei de cocos, dacă dorești, scorțișoară măcinată și, desigur, turmeric pudră. Iată care sunt cantitățile exacte:

– 500 ml lapte de migdale,- 1 linguriță turmeric ,- 1 lingură miere,- 1 linguriță scorțișoară,- 1 lingură ulei de cocos, opțional,- ghimbir ras, după preferință.

Tot ce ai de făcut este să pui toate ingredientele, mai puțin mierea, într-un vas până ce amestecul ajunge la punctul de fierbere. Amestecă bine, micșorează flacăra aragazului și ține pe foc încă 10 minute. După ce ai stins focul, strecoară laptele, pentru a separa ghimbirul. Mierea o adaugi atunci când laptele nu mai este fierbinte.Cum să prepari rapid lapte de migdale?

Pentru a obține laptele de migdale, ai nevoie de 100 g de migdale, pe care le lași la înmuiat în apă, peste noapte. După ce ai scurs migdalele, le pui într-un blender cu 400 ml de apă. La final, cu ajutorul unui tifon, strecori și storci bine migdalele.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ