Stați liniștiți ( dar cu bagajele făcute) că vă Rezolvă Johannis ....

Stați liniștiți ( dar cu bagajele făcute) că vă Rezolvă Johannis . În Londra s-au declanșat atacuri xenofobe la adresa românilor. ”Nu sunteți bineveniți aici și nu veți fi niciodată!”

585
0
DISTRIBUIȚI

În Londra situația pare că începe să scape de sub control după Brexit: doi conaționali au avut parte de cele mai neplăcute momente de când stau în capitala Marii Britanii. Localnicii au declanșat atacuri xenofobe la adresa românilor.

În Londra s-au declanșat atacuri xenofobe la adresa românilor

Două magazine deținute de  români în Londra au fost ținta atacurilor xenofobe. Acestea au fost asaltate cu mesaje jignitoare, compatrioții noștri fiind avertizați că nu sunt doriți în suburbia Burnt Oak a Londrei. Unul din proprietarii de magazine afirmă că indivizii care i-au trimis mesajele sunt agramați și că nu înțelege de ce localnicii ar avea un astfel de comportament, deoarece acesta susține că nu a avut parte de nicio neplăcere din partea nimănui până la acest incident.

Liviu Chiroșcă, unul dintre români din Londra care deține o covrigărie, a mărturisit că a primit prin poștă mesaje de tip xenofob. ”Nu v-aţi îndepărtat destul de mult. Ar fi trebuit să vă întoarceţi în România – cu ţiganii voştri. Nu sunteţi bineveniţi aici – Şi niciodată nu veţi fi. Sperăm ca Brexit va opri mai mulţi dintre voi să vină aici. Suntem sătui să nu auzim limba noastră în propria noastră ţară. Nu mai mergem niciodată la cele 12 magazine alimentare din centrul comercial, restul sunt magazine ieftine de haine şi magazine ponosite de mărunţişuri (n.r. niciunul dintre aceste magazine nu este românesc). De aceea nu are niciun rost să mergem la acest centru comercial. O să aveţi doar români în magazinul vostru şi sper să nu rezistaţi mult şi putem să vă vedem duşi. Plecaţi odată!”, este textul scrisorii publicate de  jurnalistul Petru Clej pe Radio France International.ro. Liviu a spus că nu este pentru prima oară când primește un astfel de mesaj.

Părerea autorităţilor despre eveniment

Din păcate, Liviu Chiroșcă nu este singurul antreprenor român care a primit mesaje de timp xenofob. Celălalt român care a fost victima acestor timpuri de mesaje este Nicolae Camnschi, originar  din Republica Moldova, acesta având un birou de contabilitate pe aceeași stradă. Ambasada României din Marea Britanie a reclamat acest incident și a fost postat un mesaj al ambasadorului Dan Mihalache : „Regret şi condamn situaţii de genul celor semnalate în mass-media şi reiterez faptul că autorităţile britanice ne-au asigurat că cetăţenii români, asemeni celorlalţi cetăţeni europeni, se bucură de dreptul de a locui, munci sau studia în Regatul Unit în conformitate cu prevederile Acordului de Retragere al Marii Britanii din Uniunea Europeană şi potrivit prevederilor legislaţiei britanice”, a declarat ambasadorul Dan MIHALACHE .. CONCLUZIE. Pe timpul odiosului l-ați criticat pe Ceaușescu pentru drepturile țiganilor și acum nu mai au drepturi, ? lăsații  să mai stea și la voi că ei oricum umblă cu , cortul de colo colo , noi ii așteptăm cu banii voștri să își facă palate la noi , chiar dacă suntem pe minus cu ei tot timpul . Ce să facem asta-i Europa pe care a-ți dorito  , bucurațivă de ea,  că dacă nu ne voiați nu ne-ați mai fi distrus ȚARA.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ