Situaţia Spitalului Căi Ferate, reclamată la DNA!

Situaţia Spitalului Căi Ferate, reclamată la DNA!

40
0
DISTRIBUIȚI

Situaţia Spitalului Căi Ferate Constanţa a devenit subiect interesant şi pentru presa centrală. Faptul că, într-unul din mandatele de primar ale lui Radu Mazăre a fost înstrăinat, prin hotărâri de Consiliu Local Municipal, terenul aferent acestui spital, deşi terenul aparţinea Ministerului Transporturilor, este un mega-subiect, pe care ar trebui să îl cerceteze şi procurorii. Numai că, susţin sindicaliştii din spital, o plângere la DNA a fost depusă în ianurie 2018. “De la Bucureşti, cazul a fost trimis spre soluţionare la Constanţa. Iar la Constanţa răspunsul a venit: cauza a fost clasată, pe motiv că plângerea privind înstrăinarea terenului a fost formulată tardiv”, ne-au declarat sindicaliştii. Însă, ei nu renunţă şi mai depun o plângere, tot la DNA. Asta pentru că se tem că în curând spitalul nu va fi doar „spitalul care a rămas fără un teren”, ci nu va mai fi deloc acest spital!

„Situaţia financiară a spitalului este grea, pentru că avem datorii la ANAF, datorii istorice, la care s-au adăugat penalităţi la penalităţi… Este anromal, în condiţiile în care statul acordă scutiri unor firme private, dar spitalului său – nu. Cum e posibil ca ANAF, instituţie de stat, să pună sechestru pe bunurile unei alte instituţii a sa? Da, Spitalul CF are sechestru pe aparatură. Şi avem aparatură bună: osteo modern, mamograf modern”, mai spun sindicaliştii.

Însă, istoria spitalului şi a terenului este mult mai complexă, iar intenţia Consiliului Judeţean Constanţa de a prelua o clădire a acestei unităţi este văzută tot ca un demers de închidere a Spitalului CF: „Credem că planul este să se închidă întreaga reţea de spitale CF, căci acest lucru nu se petrece doar la Constanţa”, au mai spus sindicaliştii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ