SCUMPIRI pe piața IMOBILIARĂ din Constanța. Cu cât a crescut prețul apartamentelor...

SCUMPIRI pe piața IMOBILIARĂ din Constanța. Cu cât a crescut prețul apartamentelor de la începutul anului până în prezent

153
0
DISTRIBUIȚI

Prețurile apartamentelor continuă să crească, la nivelul întregii țări, susțin specialiștii Imobiliare.ro. În semestrul întâi al lui 2018, însă, majorirările sunt însă mai temperate comparativ cu perioada similară a anului trecut.

De exemplu, la Constanța, prețul unui metru pătrat a ajuns la aproximativ 1.156 euro, în luna iunie a.c., cu 0,8% mai mult decât lunile precedente. Valoarea actuală a apartamentelor este cu aproximativ 5,6% mai ridicată decât la începutul lui 2018.

Astfel, locuințele din blocurile vechi s-au depreciat cu 0,3% în iunie (de la 1.145 la 1.142 de euro pe metru pătrat util), iar cele noi s-au scumpit cu peste 3% (de la 1.152 la 1.192 de euro pe metru pătrat).

Majorarea prețurilor îi pune în încurcătură pe constănțenii care doresc să achiziționeze apartamente prin programul Prima Casă, care constată că „oferta” imobiliară pe care și-o permit, în finanțarea pe care o primesc prin respectivul program, se reduce considerabil.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ