Schimbări în conducerea Portului Constanţa. Salariul din cinci cifre al administratorilor

Schimbări în conducerea Portului Constanţa. Salariul din cinci cifre al administratorilor

302
0
DISTRIBUIȚI

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMC) are de câteva zile un nou Consiliu de Administraţie (CA), după ce Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a decis structura de conducere a companiei portuare până în primăvara lui 2019. Totodată, AGA a stabilit şi salariul administratorilor, care vor încasa peste 10.000 de lei pe lună pentru funcţia pe care o ocupă provizoriu în compania de stat constănţeană.

Acţionarii Portului Constanţa a decis în şedinţa de pe 30 octombrie să respingă revocarea celor doi administratori provizorii instalaţi pe 8 mai şi să le prelungească, în schimb, mandatele cu încă patru luni, cu posibilitatea prelungirii cu încă şase luni, până în aprilie 2018. Noii administratori sunt, de fapt, mai vechii Elena Petraşcu şi Mirela Florenţa Matichescu, care completează astfel un CA din care mai fac parte Nicolae Dan Tivilichi (care este şi director general al APC), Gabriela Murgeanu, Daniel Naftali, Mircea Burlacu şi Ghiorghe Bătrînca. În aceeaşi şedinţă, AGA a stabilit salariul noilor numiţi la 10.636 lei brut pe lună, echivalentul a peste 2.300 de euro.

Şefa de la Poştă a ajuns în Port

Elena Petraşcu a fost şefa Poştei Române, de unde a fost adusă secretar general în Ministerul Transporturilor de către actualul ministru Lucian Şova. La rândul său, Mirela Matichescu este probabil cel mai activ funcționar public constănțean. Ea deține sau a ocupat numeroase funcții publice, printre care administrator al Aeroportului Internațional ”Mihail Kogălniceanu”, vicepreședinte al Asociației Litoral- Delta Dunării, membru în Consiliul Director al ADI ITI Delta Dunării, director adjunct al ADI Dobrogea, membru ATOP, administrator al Centrului Cultural ”Theodor T. Burada”, președinte al Consiliului de Administrație la Spitalul Județean de Urgeanță Constanța etc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ