Schimbări în conducerea Portului Constanţa. Administratorul public al judeţului a dispărut din...

Schimbări în conducerea Portului Constanţa. Administratorul public al judeţului a dispărut din schemă

104
0
DISTRIBUIȚI

Portul Constanţa are în sfârşit un Consiliu de Administraţie “plin”, cu mandate de patru ani, după o lungă perioadă de timp în care a fost ocupat de administratori provizorii. Suprinzătoare este decizia Ministerului Trasporturilor de a renunţa la serviciile administratorului judeţului Constanţa. În schimb, a fost numit administrator cu mandat de patru ani încă un director din cadrul companiei.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMC) are de pe 17 decembrie un nou Consiliu de Administraţie (CA), după ce Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a completat structura de conducere a companiei portuare până în aprilie 2022. Astfel, au fost revocaţi din funcţii administratorii provizorii Elena Petraşcu, Mirela Florenţa Matichescu, Ghiorghe Bătrînca şi Mircea Burlacu.

Asta în condiţiile în care Elena Petraşcu şi Mirela Florenţa Matichescu primiseră în şedinţa AGA de pe 30 octombrie o prelungire până în aprilie 2019 a mandatelor provizorii. În cele din urmă, AGA a făcut numirile finale, cu mandate valabile până pe 15 aprilie 2022, a următorilor noi administratori: Elena Petraşcu, Mircea Burlacu, Daniela Şerban şi Ghiorghe Bătrînca. De asemenea, AGA de pe 17 decembrie a stabilit indemnizaţa fixă lunară a administratorilor noi numiţi la 10.636 lei brut pe lună.

În aceste condiţii, noul CA al Portului Constanţa este alcătuit din Nicolae Dan Tivilichi (director general al companiei), Daniel Adrian Naftali, Elena Petraşcu, Gabriela Murgeanu, Daniela Şerban, Ghiorghe Bătrînca şi Mircea Burlacu. În cazul noilor numiri atrage atenţia renunţarea la serviciile Mirelei Matichescu, probabil cel mai activ funcţionar public constănţean. Mirela Matichescu este administratorul public al judeţului Constanţa.

Salariu de peste 15.000 lei net pe lună din port

Înlocuitoare sa în CA-ul Portului Constanţa este Daniela Şerban, directorul economic al companiei din 2012. Între 2008 şi 2016, Daniela Şerban a fost şefa de cabinet a senatorului PSD Nicolae Moga, iar între 2011- 2012 a ocupat un post de consilier economic la RAJA SA. Anterior, între 2002 şi 2011, a fost director general al Flexi Mob Trading SRL Constanţa, în 2001- 2002 a fost director al filialei Mobila Gin Gin SRL Craiova, iar din 1997 până în 2001 a fost şefa biroului financiar Grup Freedom Cosntruct SA.

Potrivit declaraţiei sale de avere din iunie 2018, Daniela Şerban deţine un teren şi o casă în Mamaia- Sat, peste 56.000 lei în bănci şi a câştigat 6.250 lei ca dividende de la Poli Invest SRL, un salariu de 6.840 lei de la Flexi Mob Trading SRL, o indemnizaţie de 41.998 lei de la RAJA şi venituri de 185.071 lei de la Portul Constanţa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ