Scandal pe tema subvenţiei la încălzire de iarna trecută. Constănţenii mincinoşi, banii...

Scandal pe tema subvenţiei la încălzire de iarna trecută. Constănţenii mincinoşi, banii înapoi!

478
0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii asociaţilor de proprietari din municipiul Constanţa au profitat de invitaţia primarului interimar Decebal Făgădău de a vorbi despre campania de curăţenie şi şi-au spus toate of-urile pe care le au pe suflet. Aşa a aflat edilul cât de supăraţi sunt constănţenii pentru că plătesc un tarif foarte mare la gigacalorie, pentru că RADET nu-i lasă să se debranşeze, pentru că apa rece este scumpă, pentru că străzile nu sunt asfaltate şi aşa mai departe.

„Nu suntem de acord cu acordarea subvenţiilor la căldură pentru chiriaşii cu chirii cuprinse între 200 şi 250 de euro pe lună, pentru chiriaşii studenţi, care nu se cazează la cămin, pentru studenţii străini, pentru familiile unde soţul este navigator (cu toţii ştim că salariile sunt cel puţin 2.000 de euro pe lună), pentru apartamentele cu trei sau patru camere, unde stă o singură persoană, pentru proprietarii care îşi închiriază o cameră sau două în propria casă şi nu le înregistrează ca venit. Nu este normal ca aceia care nu muncesc să primească subvenţie maximă, să stea bine-mersi la căldură, în chiloţi şi maiou în casă, iar cei care se chinuiesc şi muncesc să primească numai câteva procente şi să stea în frig pentru ca să poată să plătească. Dacă suntem toţi fii ai oraşului, de ce nu suntem trataţi legal şi de ce să nu beneficiem toţi de aceeaşi subvenţie. Solicităm ca gigacaloria să fie subvenţionată pentru toţi, pentru a se termina odată cu favorizarea unora şi defavorizarea altora”, a spus Corneliu Pârvu, reprezentantul a cinci asociaţii de proprietari din cartierul Tomis Nord.

Acesta a mai atras atenţia primarului interimar Decebal Făgădău că foarte multe persoane dau declaraţii false privind veniturile, astfel încât să poată beneficia de o subvenţie cât mai mare la încălzire.

Subvenţie la căldură pentru toţi constănţenii Decebal Făgădău a recunoscut că nu îmbrăţişează ideea subvenţiei în funcţie de venit şi că se caută variante şi soluţii pentru acordarea aceleiaşi subvenţii pentru toată populaţia municipiului.

„Voi propune Consiliului Local acordarea unei subvenţii unitare de 90 la sută şi ajutoarele pentru persoanele vulnerabile să se dea numai în anumite condiţii. Această subvenţie unitară ar trebuie să aducă preţul gigacalorie la un prag de suportabilitate cât mai larg, să nu mai avem gigacaloria la 384 de lei, pentru că nu mi se pare corect faţă de constănţeni. La 1 noiembrie, voi anunţa care va fi propunerea pentru sezonul rece 2015 – 2016″, a declarat primarul interimar.

Le vor cere banii înapoi În ce priveşte constănţenii care au primit subvenţie iarna trecută, dar au fost depistaţi cu venituri mai mari decât cele declarate, aceştia vor fi puşi să dea banii înapoi.

„Noi am avut la primărie un audit de la Curtea de Conturi, care ne-a pus la dispoziţie baza de date cu conturile şi veniturile celor care au declarat pe propria răspundere mai puţin. Va urma o campanie prin care cei care au declarat fals vor da banii înapoi. Este vorba despre aproximativ 3.700 de persoane. Acestea vor fi urmărite pentru a se recupera sumele de care au beneficiat deşi nu aveau dreptul”, a aruncat bomba primarul Făgădău.

Deocamdată, nu a fost făcută publică lista acestor persoane şi nici nu au fost trimise înştiinţările de plată.

Sursa: Cugetliber

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ