Şase ani de proces fără nici o hotărâre definitivă, într-un dosar în...

Şase ani de proces fără nici o hotărâre definitivă, într-un dosar în care Oil Terminal este parte civilă

139
0
DISTRIBUIȚI

Mai mulţi constănţeni au fost trimişi în judecată încă din 2012, iar până în prezent, nu s-a găsit o soluţie definitivă în dosarul acestora. Vorbim despre opt indivizi, respectiv: Ion Gabriel Poenaru, Mădălin Corneliu Ionescu, Marian Teodor Grigore, Sorin Petre, Marian Verone Lupu, Doga Hristu, Stelian Ţiţimeaua şi Marian Bărbulescu, acuzaţi că au spart şi furat produse petroliere din conductele subterane aparţinând marilor companii Oil Terminal Constanța, OMV Petrom-Petromar Constanța și S.C. Conpet S.A. Ploiești.

Abia în vara anului trecut, magistrații Tribunalului Constanța s-au pronunțat în dosarul penal, în care cei opt constănţeni au fost găsiţi vinovaţi, în plină instanţă, doar pentru asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni. Astfel, Ion Gabriel Poenaru a fost condamnat la 4,8 ani închisoare, Mădălin Corneliu Ionescu -3,1 ani, Marian Teodor Grigore -3,4 ani, Sorin Petre – 4,8 ani, Marian Verone Lupu – 3,4 ani, Doga Hristu – 1,7 ani închisoare cu suspendare, Stelian Ţiţimeaua – 4,4 ani de închisoare pentru furt calificat și punere în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, iar Marian Bărbulescu a fost condamnat la 4 ani de închisoare. Cum sentinţa Tribunalului nu a fost definitivă, aceasta a fost atacată la Curtea de Apel de către inculpaţi, în speranţa că poate vor scăpa mai uşor sau chiar de tot.

De precizat că Tribunalul a luat act de faptul că prejudiciul cauzat părţii civile Compet SA Polieşti a fost recuperat în totalitate, iar partea civilă SC Oil Terminal SA a recuperat preţul produsului petrolier, respectiv 380.114 lei, și s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 4810,44 lei , plus dobânzile legale calculate de la data săvârșirii faptei, până la achitarea debituui.

Apelul se va judeca pe data de 26 aprilie a.c., la Curtea de Apel Constanţa, iar de această dată, decizia instanţei va fi definitivă, nemaiexistând o altă cale de atac.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ