Rectorul Universității Tomis Constanța Paul Bocănete : “Universitățile particulare sunt într-un moment...

Rectorul Universității Tomis Constanța Paul Bocănete : “Universitățile particulare sunt într-un moment critic”

567
0
DISTRIBUIȚI

În cadrul Universității Tomis, găsim singura Facultate de Administrare a Afacerilor din Constanța. Poziționată central, pe strada Petru Vulcan nr.100, Facultatea de Administrare a Afacerilor este una dintre primele și puținele facultăți cu acest profil din România, alături de cele din orașele București și Timișoara.

Domnule Rector, vă rog, spuneți-ne care este situația actuală a Universităților particulare/ a Universității Tomis ?

Universitățile particulare sunt intr-un moment critic. Principalele motive ar fi că sunt din ce în ce mai puțini absolvenți ai examenului de bacalaureat care este destul de riguros, elevii vin nepregătiți și nu-și dau interesul cu adevărat. De asemenea există o campanie negativă care s-a derulat în mass-media în ultimii ani, împotriva Universităților private. Aceste campanii au fost generate de frica unor Universități de stat care se temeau că nu vor avea suficienți studenți sau că aceștia vor alege Universitățile private. Tot ce se speculează în mass-media care este susținută și de organele de decizie din domeniul educației, a condus la crearea unei atmosfere de ostilitate atat pentru învățământul privat universitar cât și pentru cel liceal și gimnazial. Evident că acest lucru a slăbit învățământul privat, care dacă nu se vor lua anumite măsuri, va intra în colaps.

Haideți să vorbim despre Universitatea Tomis Constanța. Cum stau lucrurile aici? Ce oferă Universitatea pentru viitorii săi studenți?

La Universitatea Tomis se duce o activitate intensă, chiar o luptă pentru  menținerea Universității pe o linie de plutire. Avem un colectiv foarte bun și omogen de cadre. Facem activități de promovare, sperând ca, în toamnă să putem acoperi toate locurile libere. Facultățile universității noastre sunt in topul specializărilor economice, să le reamintim: finanțe – bănci( în domeniul acesta este o mare cerere de personal în momentul de față), administrarea afacerilor( facultate modernă, unică în Constanța, în care tinerii învață să înceapă și să administreze o afacere), economia turismului, comerțului și managementul calității( se potrivește ca o mănușă pentru zona noastră, a litoralului).  Perioada de înscriere propriu-zisă va începe după afișarea ultimelor rezultate la bacalaureat, mai exact începând cu 12 iulie. Înscrierea se poate face și în prezent pentru cei care au promovat examenul de bacalaureat în anii anteriori.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ