Protestele vestelor galbene, CATASTROFĂ pentru economia Franței! VIOLENȚE fără precedent

Protestele vestelor galbene, CATASTROFĂ pentru economia Franței! VIOLENȚE fără precedent

324
0
DISTRIBUIȚI

Protestele „vestelor galbene” reprezintă „o catastrofă” pentru economia franceză, spune ministrul francez de finanțe Bruno Le Maire, citat de BBC. Pe de altă parte, haosul pe care îl vedem în Franța a fost „tradus” de reprezentantul unui institut de sondare francez ca fiiind rezultatul faptului că manifestanții s-au simțit ignorați, iar astfel senstimentul de injustiție socială s-a adâncit, totul culminând cu ceea ce vedem azi că se petrece.

foto: Le Monde

Franța s-a confruntat cu patru săptămâni consecutive de demonstrații împotriva creșterii taxelor carburanților, a costurilor ridicate ale vieții și a altor probleme. Aproximativ 125.000 de protestatari au ieșit sâmbătă în stradă și mai mult de 1.700 de persoane au fost arestate.

Mai multe locații turistice, printre care Turnul Eiffel și Muzeul Luvru, au fost închise în weekend.

Ministrul finanțelor Bruno Le Maire a numit situația „o criză” atât pentru societate, cât și pentru democrație. „Este o catastrofă pentru comerț, este o catastrofă pentru economia noastră”, a spus el în timpul unei vizite prin magazinele din Paris care au fost distruse în timpul protestelor.

Capitala a fost lovită puternic: ferestre au fost sparte, mașini au fost arse, iar magazine au fost jefuite. „Ieri au fost mult mai multe daune decât acum o săptămână”, pentru că protestele de sâmbătă au fost mai dispersate, a declarat vicepremierul Emmanuel Gregoire la un radio local. Cu toate acestea, a adăugat că au existat mai puțini răniți față de săptămâna trecută, notează și stiripesurse.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ