Proiecte și investiții în orașul Năvodari! Primarul Ovidiu Chelaru este pregătit să...

Proiecte și investiții în orașul Năvodari! Primarul Ovidiu Chelaru este pregătit să facă din Năvodari o stațiune și un oraș EUROPEAN!

654
0
DISTRIBUIȚI

  Dl. Primar, meseria dumneavoastră este una grea şi solicitantă. Când aţi preluat conducerea Primăriei Năvodari, v-aţi sfătuit cu Dl. Matei Nicolae despre ce urmează să întâmpinaţi în mandatul dumneavoastră?

Nu m-am sfătuit cu Dl.Matei Nicolae, în schimb ştiam foarte bine ce înseamnă responsabilitatea acestei funcţii. Ştiam ce probleme are Oraşul Năvodari, deoarece în ultimii 4 ani, în mandatul 2012- 2016, am îndeplinit când funcţia de viceprimar, când funcţia de primar. Ştiu foarte bine că Oraşul Năvodari este în plină schimbare şi că administraţia locală are un rol definitoriu în aceste schimbări în bine.

  Oraşul Năvodari este din ce în ce mai căutat de turişti. În cât timp estimaţi că va deveni  o staţiune europeană? Ce schimbări sunt necesare pentru că oraşul să capete această emblemă?

La începutul mandatului am aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local, PUZ- ul pe zona de Litoral, PUZ care va schimba în totalitate ideea de turism în Oraşul Năvodari . Vor apărea ansambluri de locuinţe, dar şi hoteluri în zona Marii Negre, care într- un interval de cel puţin 8 ani de zile va capăta noţiunea de staţiune turistică în adevăratul sens al cuvatului.Primăria Oraşului Năvodari a investit în execuţia unei promenade, în lărgirea Bulevardului Năvodari, adică Ovidiu- Năvodari, dar şi Mamaia – Năvodari la 4 benzi, pentru a facilita intrarea şi ieşirea în Staţiunea Năvodari cât mai uşoară. De asemenea, Primăria Oraşului Năvodari investeşte într- un Proiect Aqua Park, dar şi Parc de Miniaturi, toate aceste Proiecte fiind în zona Tabăra Năvodari. Tot în zona de Litoral, Primăria Năvodari investeşte în utilităţi, dar şi în infrastructură, cele mai recente fiind finalizarea unor drumuri în Depozit 10 şi pietruirea unor străzi în Zona de Litoral. Ne dorim că în Năvodari să existe o paleta largă pentru toţi turiştii din România şi din străinătate, de la Campinguri, până la Hoteluri de 5 stele. Tot în viitorul apropiat Primăria Năvodari doreşte dezvoltarea Taberei de Copii, aceasta fiind simbolul din punct de vedere al turismului estival pentru copii.

 Consideraţi tinerii o prioritate în viitoarele proiecte?

Da, tinerii întotdeauna au fost o prioritate pentru mine şi administraţia pe care o conduc, de aceea am promovat un Proiect prin care 216 Loturi de Teren vor fi date tinerilor pe Legea 15 şi 45 Loturi date prin concesiune în Zona Midia Sat. Tot Primăria va pune la dispoziţie proiecte de case pentru acea zona şi se va ocupa de costurile pentru luarea avizelor.Primăria Năvodari plăteşte 50% din transportul elevilor şi studenţilor care au domiciuliul în Oraşul Năvodari dar studiază în localităţile învecinate, şi 25% decontul taxei de student .La începutul fiecărui an prin proiectele promovate de administraţie oferim rechizite tuturor copiilor din Oraşul Năvodari.De asemena, de Moş Nicolae, oferim dulciuri tuturor copiilor din Oraşul nostru.Primăria Oraşului Năvodari pune la dispoziţie microbuze copiilor din zonele îndepărtate de centrul oraşului şi anume Depozit Lemne, Peninsula şi Mamaia Sat şi totodată  pentru copiii cu handicap, pentru accesul la şcoală.Din punct de vedere sportiv, Primăria Oraşului Năvodari este cred că singurul oraş care susţine un Club Sportiv în care sunt peste 500 tineri, cu 7 ramuri sportive ( rugby, karate kempo, box, handball, volei, tenis de câmp).În următorul mandat, dorim să modernizăm baza sportive de la Flacăra cu gazon sintetic şi respectiv  tribune cu modernizarea terenurilor de sport din incinta unităţilor şcolare, dar şi învestirea într- un balon astfel încât tinerii noştri să nu mai plece în alte localităţi pentru a juca fotbal sau tenis.Îmi doresc că în viitor să am o relaţie cu socetiati comerciale pentru a le facilita plata la anumite impozite, cu angajarea unor tineri care tocmai au terminat şcoala, pentru a capăta experienţă.De asemenea Primăria Oraşului Năvodari a finalizat mai multe parcuri de recreere pentru tineri cu locuri de joacă şi vrea să investească în modernizarea altor parcuri.

Doriţi să aduceţi investitori pentru mai multe încasări la bugetul local? Ce proiecte sunt prioritare şi au nevoie de o investiţie imediată?

Da, îmi doresc că pe raza Oraşului Năvodari să vină cât mai mulţi investitori şi chiar să am discuţii pentru facilitarea prezenţei lor în oraşul nostru din punct de vedere al impozitelor .Proiecte Principale:

  1. Clădire spital şi funcţionare;

2.Baza sportiva Flacăra;

  1. Şcoala nr. 3;

4.Finalizarea Casa de Cultură;

5.Proiect iluminat architectural fotovoltaic;

6.Parc de miniaturi;

7.Parc lângă Piaţă de Peste şi La Grătare;

8.Parc de Skateboard pe Midiei;

9.Parc CP- uri;

10.Reabilitare clădiri administrative;

11.Rezolvarea problemelor în transport ;

12.Finalizare proiecte începute;

  1. Abonamente pentru bătrâni pe transport in functie de venituri ( pensii).

14.Menţinere celelalte proiecte sociale;

15.Dezvoltarea armonioasă şi legal impusă a zonei de Litoral;

16.Amenajare mal Lac Taşaul;

17.PUG;

18.Canalizări, apă şi gaze cu furnizorii de utilităţi;

19.Asfaltări, parcări străzi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ