Primăria Constanţa şi patronii restaurantului Reyna din Faleză Nord, în litigiu! Mărul...

Primăria Constanţa şi patronii restaurantului Reyna din Faleză Nord, în litigiu! Mărul discordiei: TERENUL!

178
0
DISTRIBUIȚI

Afacerea firmei care administrează restaurantul Reyna din Portul Tomis și Vila Reyna, respectiv restaurantul cu același nume din Faleză Nord, este în pericol, din cauza unui litigiu cu Primăria Municipiului Constanța. În luna aprilie a anului curent, SC Mersin Turism SRL a fost amendată de administrația locală, prin direcția competentă, după ce agenții au constatat că reprezentanții societății au procedat la executarea de lucrări de construcție, făra a deține autorizație de construire necesară, la Vila Reyna de pe strada Pescarilor, constând în extindere imobil existent; extindere restaurant; realizare pergolă; extindere terasă pe teren aparținând Municipiului Constanța!

Urmare acestor constatări a fost dispusă luarea mai multor măsuri, respectiv oprirea executării lucrărilor de construcții; obtinerea autorizației de construire pentru lucrările de construcție, desființarea lucrărilor de construcții nelegal realizate și aducerea imobilului la stadiul inițial.

Reprezentanții societății au arătat în instanță că terenul pe care au fost executat lucrările de construcție fără a deține autorizație de construire nu aparține administrației locale, ci acesta este un teren provenit din consolidarea talazului (executarea unei console extinse), operațiune tehnică care a impus inclusiv crearea unei suprafețe noi de teren. Acest teren ar aparține patronilor societății, Kamnaz Murat și Kamnaz Mihaela.

De precizat că terenul în cauză face obiectul unei alte acțiuni cu primăria, de ieșire din indiviziune formulată de către aceștia. De altfel, pe fond, familia Kamnaz a pierdut procesul, în prezent judecându-se apelul. În acest context, arată reclamanta, autorizația de construire nu poate fi obținută în termenul stabilit de către agenții constatatori, imposibiliotate cauzată de neclarificării situației juridice a terenului pe care sunt edificate aceste lucrări de construcție.

Societatea a mai arătat în instanță că, dacă lucrările de construcții vor fi demolate, aceasta nu poate desfășura activitatea comercială.

Pe fond, acțiunea a fost respinsă, dosarul ajungând la instanța de recurs, respectiv Tribunalul Constanța. Un prim termen în dosar a fost stabilit pentru 9 ianuarie 2019.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ