Primăria Adamclisi a angajat un controversat afacerist să proiecteze modernizarea străzilor din...

Primăria Adamclisi a angajat un controversat afacerist să proiecteze modernizarea străzilor din comună

126
0
DISTRIBUIȚI

Primăria Adamclisi a angajat o firmă ilfoveană abonată la contracte cu statul să-i proiecteze modernizarea străzilor din comună. Societatea era vehement criticată în anul 2016 pentru serviciile de proastă calitate prestate în Mangalia. În 2013, patronul firmei a mai primit un contract în Constanţa, pentru realizarea unui studiu de mediu, în valoare de 18,4 milioane lei.

Primăria Adamclisi a atribuit pe 30 mai un contract pentru „servicii de proiectare şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru proiectul „Modernizare străzi în interiorul localităţii Zorile, Comuna Adamclisi””. Achiziţia a fost făcută în urma unei cereri de oferte iniţiate pe 16 martie, la care s-au înscris şase firme. Câştigătoare a fost desemnată Tehno Consulting Service SRL din Pantelimon, judeţul Ilfov, care s-a angajat să presteze serviciile solicitate pentru 69.448 lei, fără TVA, nici un leu mai puţin faţă de valoarea estimată maximă a contractului.

Potrivit autorităţii contractante, „proiectul vizează modernizarea străzilor în interiorul localităţii Zorile, Comuna Adamclisi, respectiv 26 de străzi cu o lungime totală de 8,147 km şi o suprafaţă de aproximativ 66.000 mp. Serviciile care fac obiectul contractului sunt: – Elaborare documentaţii pentru obţinere avize şi autorizaţii, inclusiv documentaţia tehnică pentru autorizarea execuţiei lucrărilor; – Elaborarea proiectului tehnic de execuţie, inclusiv a detaliilor de execuţie, conform HG 907/2016; – Asistenţă tehnică din partea proiectantului pe durata execuţiei lucrărilor”.

Contracte uriaşe cu statul. Cel mai mare, în Constanţa

Tehno Consulting Service SRL are ca domeniu de activitate inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea şi a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 1.926.419 lei şi un profit net de 248.536 lei, cu patru angajaţi, dar şi datorii totale de 1.156.459 lei. Firma este deţinută de afaceristul Benian Gheroghe Bălă, cunoscut pentru contractele de milioane primite de la stat.

Tehno Consulting Service SRL a primit în ultimii ani aproape 30 de contracte publice, în valoare totală de circa 2,8 milioane de euro. O altă firmă deţinută de Benian Bălă, Revitalco Management & Consulting SRL, a primit tot de la stat aproape 90 de contracte, în valoare de peste 14.000.000 de euro. Printre ele, şi unul din 2013, pentru realizarea unui studiu de mediu în Constanţa, la solicitarea Asociaţiei Române pentru Dezvoltare Durabilă, care a plătit în schimb 4,4 milioane de euro.

Controverse

În 2016, pe site-ul lui Lucian Vişa, fost viceprimar al Mangaliei, apărea un comentariu foarte interesant legat de serviciile oferite de cei de la Tehnoc Consulting, în contextul discuţiilor despre amenajarea din staţiunea Saturn: „La proiectul Saturn le-am zis opinia mea despre hoţii de bugete de la Tehno-Consulting Solution, ce „băieţi deştepţii” reprezintă Bălă Benian şi Radu Abagiu, ce bugete au mai sifonat din Constanţa, Iaşi, Timişoara, Bucureşti, SRI şi implicarea lor în scandalul internaţional Tanzania-Zanzibar (Radu Abagiu chiar a fost arestat pentru evaziune de 3 milioane euro de la primăria Timişoara), am spus că eu nu accept să ne asociem în proiecte cu mafia „băieţilor deştepţi” şi am plecat din sală”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ