O șansă de integrare pe piața muncii. Cursuri de formare profesională gratuite...

O șansă de integrare pe piața muncii. Cursuri de formare profesională gratuite pentru șomerii constănțeni

244
0
DISTRIBUIȚI

Integrarea șomerilor pe piața muncii din Constanța

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Constanța pune la dispoziție o serie de cursuri de formare profesională pentru integrarea șomerilor constănțeni pe piața muncii. În acest sens, AJOFM organizează cursuri gratuite ce au capacitatea de contribuire la sporirea șanselor de ocupare a forței de muncă. Această creștere constituie unul dintre obiectivele cele mai importante pentru instituția implicată în optimizarea nivelului de calificare și integrarea șomerilor pe piața muncii din Constanța.

În contextul nevoii de suport pentru șomerii constănțeni, în luna decembrie, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Constanța, se organizează 7 cursuri de formare profesională. Cursurile gratuite, în diferite domenii, urmăresc dezvoltarea personală și profesională. Prin dobândirea de competențe și calificări care să corespundă nevoilor actuale de pe piața muncii, șomerii au șansa unei integrări durabile. Facilitarea angajării reprezintă un țel de mare interes pentru AJOFM Constanța.

175 de persoane șomere din orașul Constanța, aflate în căutarea unui loc de muncă, vor beneficia de aceste cursuri gratuite

Locurile oferite și garantate de instituție sunt într-un număr impresionant: maseuri (25 de locuri), reflexoterapeuți (25 de locuri), formatori (25 de locuri), manageri de resurse umane (25 locuri), inspectori în domeniul securității și sănătății în muncă (25 locuri), instalatori de instalații tehnico-sanitare și de gaze (25 locuri) și bucătari-șefi (25 locuri). 175 de persoane șomere din orașul Constanța, aflate în căutarea unui loc de muncă, vor beneficia de aceste cursuri gratuite. Adaptarea cursurilor, atât la nevoile acestui grup țintă, cât și la nevoile societății prezente, este un pas esențial pentru ocuparea forței de muncă. Pentru a se putea înscrie, persoanele interesate să urmeze aceste cursuri de formare profesională, trebuie să fie șomeri (indemnizați sau neindemnizați) înregistrați în evidența AJOFM Constanța.

În această lună, se vor organiza 113 programe de formare profesională pentru 2.354 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Sediul AJOFM Constanța: str. Lacului nr. 14, etaj 2, Compartiment Formare Profesională, telefon 0241/481550.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ