Militarii moldoveni au sosit la exercițiile din Ucraina

Militarii moldoveni au sosit la exercițiile din Ucraina

87
0
DISTRIBUIȚI

Militarii moldoveni au sosit la exercițiile ucraineano-americane Rapid Trident – 2017 în regiunea Lviv din vestul Ucrainei, a anunțat șeful serviciului de presă al acestor manevre, Anton Mironovici, informează vineri RIA Novosti în ediția online.

„Soldații Forțelor Armate ale Republicii Moldova, care participă la exercițiul Rapid Trident — 2017, au sosit fără probleme la Centrul internațional pentru menținerea păcii și securității în regiunea Lviv”, a scris Mironovici pe pagina sa de Facebook.

Anterior, Kievul a anunțat că faza activă a exercițiilor ucraineano-americane va avea loc între 11 și 23 septembrie. Peste 2.500 de militari din 15 țări vor participa la manevre.

Miercuri, guvernul moldovean a aprobat participarea armatei naționale la exercițiile Rapid Trident — 2017. Președintele Igor Dodon, în calitate de comandant suprem, a anulat decretul, dar militarii, în conformitate cu decizia guvernului, au decis totuși să se ducă în Ucraina. După cum a declarat Igor Dodon, faptul că guvernul refuză să se supună deciziei președintelui „este ca o uzurpare a puterii”.

El a ordonat efectuarea de inspecții în unitățile militare și degradarea persoanelor responsabile. Mai târziu, președintele a anunțat că, în calitate de comandant suprem al Forțelor Armate ale Republicii Moldova, a semnat un decret ce interzice implicarea militarilor în exerciții, operațiuni, misiuni, pregătire, cursuri și orice activități desfășurate în afara țării fără aprobarea sa prealabilă. El a cerut de asemenea demisia ministrului adjunct al apărării al Republicii Moldova, Gheorge Galbura, care este și ministru interimar al apărării, amintește RIA Novosti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ