Mii de articole pirotehnice ridicate de poliţiştii constănţeni în urma controalelor

Mii de articole pirotehnice ridicate de poliţiştii constănţeni în urma controalelor

80
0
DISTRIBUIȚI

La sfârşitul anului trecut, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase, în baza Planului de acţiune „Foc de artificii 2018” au acţionat pe raza judeţului Constanţa, în vederea prevenirii şi combaterii utilizării şi comercializării de articole pirotehnice cu încălcarea prevederilor legale în materie.

Cu această ocazie, poliţiştii au efectuat controale şi verificări în diverse locaţii din municipiul Constanţa, Eforie Nord, Medgidia, Cernavodă, Scărişoreanu.

În urma constatărilor, lucrătorii din cadrul S.A.E.S.P. au întocmit 10 dosare penale, în care se efectuează cercetări faţă de 12 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută de art. 37 lit. a din Legea 126/1995, republicată.

Cu ocazia acţiunilor, oamenii legii au ridicat în vederea confiscării aproximativ 120 de kilograme, însumând peste 7.700 de bucăţi de articole pirotehnice.

Datorită acţiunilor preventive desfăşurate de poliţiştii constănţeni, pe raza judeţului nu s-a înregistrat niciun eveniment negativ în care să fie implicate materiale pirotehnice. Reamintim faptul că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ