Meleșcanu a discutat cu ambasadorul Qatar-ului despre relațiile bilaterale și posibile soluții...

Meleșcanu a discutat cu ambasadorul Qatar-ului despre relațiile bilaterale și posibile soluții la criza din zona Golfului

98
0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit, joi, pe ambasadorul Statului Qatar la București, Abdullah Nasser Abdullah Alhumaidi.

Potrivit unui comunicat al MAE remis AGERPRES, cei doi demnitari au evidențiat cooperarea româno-qatareză, pe plan bilateral și în cadrul organismelor internaționale, context în care ministrul Teodor Meleșcanu a transmis dorința părții române de aprofundare a relațiilor politice și economice dintre cele două țări.

„De asemenea, cei doi oficiali au avut și un schimb de opinii cu privire la evoluțiile regionale. Astfel, ambasadorul Abdullah Nasser Abdullah Alhumaidi a prezentat consecințele produse de criza apărută în zona Golfului, sens în care a făcut referire la impactul acesteia asupra situației economice din Qatar și regiune. Șeful diplomației române a reiterat preocuparea față de efectele negative ale crizei din Golf asupra statelor implicate și regiunii Orientului Mijlociu, precum și asupra securității și stabilității internaționale. Și-a exprimat speranța că toate diferendele vor fi soluționate în cel mai scurt timp, pe calea dialogului, și a exprimat susținerea României pentru demersurile internaționale de mediere a crizei”, mai precizează sursa citată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ