Noi suntem” DIA UE „. Laura Codruța Kovesi, despre amploarea fraudelor cu...

Noi suntem” DIA UE „. Laura Codruța Kovesi, despre amploarea fraudelor cu fonduri europene: ”Nu există stat curat în UE”

1494
0
DISTRIBUIȚI

Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Parchetului European, a declarat că există diferențe mari cu privire la numărul investigațiilor privind fraudele cu fonduri europene în UE – în unele state sunt sute de cazuri, în altele, doar trei sau patru -, dar nu există țară curată, din acest punct de vedere, relatează Mediafax.

”Analizând diferența între exporturi și importuri în fiecare stat, concluzia este că nu avem țări curate. Nu avem nici țări care să fie cele mai corupte, să poți să zici că mereu este un vinovat de serviciu și corupția este mai mare, dar nici nu avem țări curate în Europa. Astfel de infracțiuni se comit în toate statele membre, Parchetul European va avea avantajul abordării  unitare. Investigarea acestui tip de fraude va fi o prioritate în toate statele membre”, a declarat Kovesi.Suplimentarea fondurilor, pe fondul pandemiei de coronavirus, a dus scăderea rigurozității în respectarea regulilor, deci și la un risc mai mare de fraude financiare, a mai punctat procurorul-șef european.

Atunci când vorbim de apărarea statului de drept, implicit de combaterea corupției și a fraudei financiare, Parchetul European va avea un rol foarte important. Mă refer mai ales la această situație cu pandemia, o situație în care pentru prima dată o să avem mai mulți bani care merg către statele membre, mai multă flexibilitate și mai puțină rigurozitate în a respecta anumite reguli, ceea ce înseamnă un risc mai mare pentru a avea fraude financiare”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Potrivit Institutului Kiel pentru Economie Mondială, fraudele cu TVA la nivelul UE pot ajunge într-un an la 30-60 de miliarde de euro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com