IOHANNIS NU O REVOCĂ PE ȘEFA DNA!

IOHANNIS NU O REVOCĂ PE ȘEFA DNA!

59
0
DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a anunțat într-o declarație de presă luni, 16 aprilie, că nu o va revoca pe Laura Codruța Kovesi din fruntea Direcției Naționale Anticorupție. A spus că justificarea Ministerului Justiției nu a fost convingătoare pentru a o demite pe procurorul șef DNA.

„Ministerul Justiției și CSM ajung la concluzii diametral opuse. Odată sesizat cu propunerea ministrului și după ce am primit avizul CSM, am CSM am solicitat departamentelor de specialitate din untiatea prezidențială. Analizând motivele ministrului pentru demiterea șefului DNA, am constatat că raportul spune că este „o luare de decizie” față de dezbaterile publice din ultimul an. Induce percepția că evaluarea ministrului justiției poate fi subiectivă”, a punctat președintele.

Acesta a spus clar că nu o revocă după ce a justificat că a fost o analiză clară a datelor prezentate de toate instituțiile competente.

„Unele dintre motivele care fudamentează propunerea de revocare utilizează date și informații care nu sunt pertinente. Unele rapoarte ale Inspecției Justițiare, ale CSM, sau decizii CCR au fost interpretate și valorificate de ministrul justiției într-un sens diferit față de conținutul lor. Mai multe despre argumentele tehnice de specialitate care au stat la baza deciziei pe care am luat-o, veți regăsi în documentul pus la dispoziției la finalul acestei declarații, care va fi trimis ministrului justiției.

Drept urmare motivele de revocare nu au fost de natură să mă convingă! Nu voi da curs propunerii ministrului justiției de a o revoca pe doamna Kovesi din conducerea DNA”, a spus Klaus Iohannis.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ