Hollande: Europa nu a estimat amploarea tragediilor din Orientul Mijlociu și Africa

Hollande: Europa nu a estimat amploarea tragediilor din Orientul Mijlociu și Africa

416
0
DISTRIBUIȚI

Francois Hollande a declarat, la Parlamentul European, că Europa ‘a întârziat’ să estimeze corect amploarea ‘tragediilor’ din Orientul Mijlociu și Africa, ce au declanșat cea mai gravă criză a imigrației în Europa de după 1945, informează AFP.

Europa s-a ocupat cu salvarea de vieți, cu lupta împotriva rețelelor criminale’ ce profitau de pe urma afluxului de refugiați, însă ‘Europa a întârziat să înțeleagă că tragediile din Orientul Mijlociu și Africa vor avea consecințe pentru ea’, a afirmat șeful statului francez în fața deputaților europeni.

Hollande a atenționat, de asemenea, în legătură cu un ‘război total’ dacă Europa nu va acționa în Siria și în regiune, îndemnând din nou să se găsească o alternativă la regimul lui Bashar al-Assad.

„Să nu credem că vom fi la adăpost dacă vom lăsa confruntările religioase să se amplifice: acesta va fi un război total’, a atenționat Hollande. ‘Trebuie să construim în Siria, cu toți cei care pot să contribuie la aceasta, un viitor politic care să-i ofere populației siriene o alternativă la Bashar al-Assad sau Daesh”, a adăugat președintele francez.

AGERPRES/(AS — autor: Adriana Matcovschi, editor: Karina Olteanu)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ