Germania este inchisă numai pentru Români .Preşedintele României, Klaus Iohannis, va primi...

Germania este inchisă numai pentru Români .Preşedintele României, Klaus Iohannis, va primi premiul „Otto cel Mare” al orașului Magdeburg pentru anul 2020

1208
0
DISTRIBUIȚI

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va primi, miercuri, premiul „Otto cel Mare” („Kaiser-Otto-Preis 2020”), pentru „onorarea marilor merite în procesul european de unificare”, într-o ceremonie ce va avea loc la Magdeburg, Germania.

Ceremonia de decernare a premiului va avea loc la Domul din Magdeburg (Catedrala Sfinților Mauritius și Katharina), loc simbolic, cu semnificație deosebită pentru istoria Europei, care adăpostește de peste 1000 de ani mormântul lui Otto I, Împărat al Sfântului Imperiu Roman.

În cadrul festivității, discursul Laudatio va fi rostit de către Heiko Maas, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania. La ceremonie vor fi prezenți Reiner Haseloff, premierul landului Saxonia Anhaltină, Rainer Robra, ministru de stat și șef al Cancelariei de Stat Saxonia Anhaltină, precum și Lutz Trűmper, primarul general al orașului Magdeburg, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul presidency.ro.

Premiul „Otto cel Mare” este acordat, o dată la doi ani, personalităților și organizațiilor care au merite deosebite în procesul european de unificare și în promovarea gândirii europene. Distincția a fost acordată pentru prima dată în anul în 2005, cu ocazia aniversării a 1200 de ani de existență a orașului Magdeburg.

Printre personalitățile cărora li s-a decernat până în prezent această distincţie se numără Cancelarul Germaniei Angela Merkel, fostul preşedinte al Germaniei Richard von Weizsäcker, fostul președinte al Letoniei Vaira Vīķe-Freiberga, precum și fostul înalt reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini. În anul 2015, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a fost prima instituţie distinsă cu acest premiu.CONCLUZIE.Ar cam trebui să  ne spălăm pe mîini „de Kovidul ăsta” ne conduce spre sclavagism nemernicul, nu o să mai avem nici după ce bea Apă.Dar cel mai bine să facă vizite și la muncitorii români care se distrează la „SPARANGHELION” și în abatoarele virusate care înfectează „TOATĂ EUROPA LIBERĂ ” că nemții nu respectă nici o lege în țara lor . Legile sunt pentru proștii din europa care par să fie ” SCLAVII LOR ” dacă ei au reușit să pună Ungurii să ne păzească intrările in UE ,ce credeți că mai urmează ?? .

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ