Fostul şef de la Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa l-a dat în...

Fostul şef de la Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa l-a dat în judecată pe Făgădău

77
0
DISTRIBUIȚI

Statutul de angajat la stat este de invidiat, în aceste zile: pe lângă salarii consistente, vorbim şi despre o serie de drepturi. Bunăoară, dacă un patron de SRL poate determina cu uşurinţă un angajat să plece acasă, nu acelaşi lucru se poate spune despre angajaţii Primăriei Constanţa. Avem deja istoria din 2016, când primarul Constanţei, Decebal Făgădău, s-a lovit de eschivele şefilor de la Poliţia Locală, respectiv Corpul de Control.

Practic, cei doi foşti şefi i-au râs în nas edilului, imediat după anunţul acestuia că va face „curăţenie” în rândul subalternilor care „nu corespund”. Amintim doar atât: Decebal Făgădău a cerut demisiile lui Ionuţ Pripişi, şeful Corpului de Control din cadrul Primăriei Constanţa şi a lui Daniel Bratu, de la Poliţia Locală.

Brusc, cei doi menţionaţi mai sus au ales să intre în concedii, cu menţiunea că se vor gândi dacă vor „onora” cererile lui Făgădău. Până la urmă, după tărăgănarea de rigoare, cei doi au plecat, iar Făgădău a decis să schimbe „tehnica”: nu a mai cerut demisia, ci a trecut la modificarea organigramei. Aşa a procedat, în 2017, după ce a constatat că şeful de la Urbanism (care câştigase prin concurs postul) nu îşi face treaba, reuşind să-i pună lui Făgădău în cap tot oraşul şi oamenii de afaceri care au constatat că lucrurile sunt blocate!

„Nu se rezolvă nici o problemă, nici o solicitare, nu se eliberează nici un certificat de urbanism, nimic, totul e mort”, se plângeau, anul trecut, constănţenii. Odată cu modificarea organigramei însă, Decebal Făgădău a scăpat de şeful de la Urbanism care „nu mişca nimic”, şi anume Sorin Viorel Munteanu. Sau, cel puţin asta a crezut, pentru că Munteanu s-a adresat instanţei, numlţumit că şi-a pierdut postul!

Procesul prin care Munteanu cheamă în judecată Primăria Constanţa şi pe primarul Decebal Făgădău a fost înregistrat pe rolul instanţei la sfârşitul anului 2017. Fostul şef de la Urbanism a pierdut pe fond, însă urmează apelul, la Curtea de Apel Constanţa. Obiectul dosarului este „anularea HCL 213/2017 privind aprobarea organigramei şi a statului de funcţii”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ