Făgădău a prezentat noile autobuze: „Constănțenii se vor simți ca în limuzină.“

Făgădău a prezentat noile autobuze: „Constănțenii se vor simți ca în limuzină.“

94
0
DISTRIBUIȚI

În cadrul evenimentului organizat pe străzile Constanței – parada de Ziua Națională a României, Primăria municipiului Constanța a prezentat și autobuzele nou achiziționate. Înainte de prezentarea propriu-zisă, adică înainte ca primarul Decebal Făgădău să vină să le vadă, un șofer s-a apucat să curețe geamul unui autobuz, situație imediat taxată de un constănțean: „Ce l-a apucat acum? Sper să facă așa și pe traseu”.

După încheierea paradei, noile autobuze, care au ajuns la Constanța în cursul zilei de vineri, 30 noiembrie a.c., după cum v-a prezentat „Replica de Constanța”, au fost trase în fața Casei de Cultură, iar constănțenii curioși să vadă cu ce vor călători în curând au putut să le „probeze”, să ia parte la o primă plimbare pe străzile Constanței.

„La ceas aniversar, când întreaga ţară îşi îmbracă haina de sărbătoare, am bucuria de a vă prezenta noile autobuze ale municipiului Constanţa – Isuzu Citiport Euro 6.

După 17 ani, oraşul nostru intră în topul oraşelor europene care deţin o bază ultramodernă de transport în comun, compusă din 104 autobuze performante, cu următoarele dotări de ultimă generație: acces facil prin sistemul cu podea coborâtă; rampe pentru persoanele cu dizabilități; sisteme de climatizare și dispersie odorizant; opt camere de luat vederi, șase la interior și două la exterior; sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor; sistem audio-video pentru informarea pasagerilor: panouri cu led exterioare față/ lateral/ spate/, panou interior, 2 monitoare de 21.5; sistem destinat încărcării dispozitivelor mobile USB Charge 5V-1A; capabilitate Fleet Management. Acesta este doar începutul modernizării bazei noastre de transport în comun. În parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi cu Administrația Fondului de Mediu am aplicat şi pentru achiziţia a 68 de autobuze electrice, care vor îmbina performanţa cu protecţia integrală a mediului înconjurător. Noua bază de transport în comun creează toate condiţiile necesare deplasării constănţenilor în condiţii de siguranţă, confort şi timp bine definit între staţii”, a afirmat primarul Decebal Făgădău.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ