După ce la certat Radu să nu mai vină la muncă cu...

După ce la certat Radu să nu mai vină la muncă cu mașini Bengoase , Gabi Stan a câştigat procesul! Primăria Constanţa NU A DOVEDIT că fostul viceprimar ar fi prejudiciat bugetul!

97
0
DISTRIBUIȚI

Fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, nu a prejudiciat Primăria Constanţa! Decizia aparţine Tribunalului Constanţa, care a decis că a administraţia locală nu a făcut dovada că fostul vice ar fi prejudiciat bugetul, prin neplata unor facturi la telefonie mobilă în perioada 2009-2012.

În urma unui Control al Curţii de Conturi, auditorii au constatat, printre altele, o gaură în bugetul local cauzată de neurmărirea și nerecuperarea unor sume înregistrate în evidența contabilă ca debitori mai vechi de un an. Este vorba despre depășirea plafonului aprobat de cheltuieli la convorbiri telefonice cu telefonul mobil din dotare, înregistrate în perioada anilor 2009 – 2011, pentru foști salariați ai instituției, ca de exemplu Gabriel Stan. În sarcina fostului viceprimar s-a stabilit suma de 4167,27, fapt pentru care administraţia locală a început demersurile pentru recuperarea sumei. În acest sens, pe 17 ianuarie a.c. a fost depusă o acţiune patrimonială în instanţă, unde Gabi Stan are calitatea de pârât. În motivarea cererii, apărătorii primăriei au arătat că, prin dispoziția nr. 1362/1361/4.03.2010 s-a dispus cu data de 4.03.2010 ca fiecare salariat beneficiar de abonament la telefonia mobilă contractată de Municipiul Constanţa să folosească cartela doar în limita minutelor incluse în costul abonamentului, precum și în limita celorlalte servicii incluse în abonament. În cuprinsul aceleiași dispoziții s-a menționat că valoarea facturii care depășește valoarea abonamentului cu minute incluse va fi suportată de salariatul care o folosește și urmează a fi reținut din salariu prin grija Serviciului Contabilitate. Ceea ce nu s-a întâmplat.

După doar trei termene, magistraţii s-au pronunţat. Instanța a constatat că, în cauză, nu s-a făcut dovada unui prejudiciu real și cert care să fi fost produs în patrimoniul angajatorului și care ar fi justificat formularea cererii de chemare în judecată, motiv pentru care a apreciat că nu sunt întrunite elementele răspunderii delictuale, și, în consecință, nu poate fi antrenată răspunderea civilă delictuală a fostului viceprimar, fapt pentru care a fost respinsă cererea. Decizia a fost pronunţată pe 3 iunie a.c.

Primăria Constanţa a formulat recurs, acesta fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Constanţa miercuri, 17 iulie a.c.

Mirela PASCAL

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ