Discurs inedit, în limba germană, ținut de Copil după finala de la...

Discurs inedit, în limba germană, ținut de Copil după finala de la Basel: ”Sper să nu fiu penibil”

86
0
DISTRIBUIȚI

28 de ani și numărul 93 ATP, a fost învins aseară, în finala turneului de la Basel, de Roger Federer, scor 6-7(5), 4-6.

Copil i-a surprins pe fanii elvețieni la finalul partidei, ținând un discurs în limba germană.

Românul a început cu o glumă reveritoare la parcursul său extrem de lung de la Basel, unde a fost nevoit să joace în calificări încă de sâmbătă: ”Vă mulţumesc că ați fost prezenți aici încă din prima zi. Bine, turneul a început ceva mai devreme pentru mine. E doar al doilea discurs pe care îl țin, sper să nu fiu penibil”.

Apoi, Marius Copil i s-a adresat lui Federer tot în limba germană: ”Roger, a fost o onoare pentru mine să joc aici cu tine. Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut în tenis, vorbesc pentru mine și pentru toți ceilalți jucători din top 200. Sper ca de acum înainte să progresez în continuare. E foarte frumos să joci astfel de meciuri în astfel de locuri”.

Federer i-a adresat și el cuvinte frumoase jucătorului nostru.

Federer, numărul 3 ATP, a avut mari emoții în finala disputată chiar în orașul natal. Copil a controlat meciul în multe momente, distanțându-se în debutul ambelor seturi.

Jocul românului l-a impresionat pe Roger, care a ținut să îl încurajeze pe tenismanul român după finală: ”Felicitări, Marius! Îți doresc să joci la fel de bine și în sezonul următor. Jocul tău merită să fie răsplătit cu rezultate bune”.

Grație evoluției excelente de la Basel, Marius Copil va urca pe locul 60 ATP începând de azi.

sursa: gsp.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ