Decizie dură: exclusă din Fed Cup: „Să înveţe de la Simona Halep!”

Decizie dură: exclusă din Fed Cup: „Să înveţe de la Simona Halep!”

94
0
DISTRIBUIȚI

Bernard Guidicelli, preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis, a anunţat că numărul 6 mondial, Caroline Garcia, va fi exclusă din echipa de Fed Cup.

Relaţia rece dintre Garcia şi Federaţia de la Paris e cunoscută de toată lumea. Caroline a refuzat în trecut mai multe convocări, explicând că vrea să se axeze pe evoluţia în circuit. A reuşit să intre în TOP 10 WTA şi să meargă la Turneul Campioanelor, însă legătura cu Federaţia s-a subrejit tot mai rău.

Astfel, azi Bernard Guidicelli a anunţat că Yannick Noah, căpitanul nejucător, nu o va mai convoca. Mai mult, în expunerea sa, preşedintele Federaţiei de Tenis din Hexagon, i-a dat-o exemplu franţuzoaicei pe Simona Halep, care ar trebui să o inspire.

Caroline trebuie să înţeleagă că ceea ce dă energia unui campion este adrenalina care vine din faptul că ar trebui să excelăm pentru alţii. Transformarea treptată a Simonei Halep ar trebui să fie o mare sursă de inspiraţie. În momentul de faţă, Caroline nu poate fi selectată în echipa noastră de Fed Cup pentru că nu este licenţiată şi nu este în relaţii bune cu noi„, a transmis Guidicelli, în Le Parisien.

2 turnee Premier Mandatory a câştigat Caroline Garcia în cariera sa, ambele în 2017. În ultimul la Beijing, a învins-o chiar pe Halep (foto sus), după ce marea noastră campioană tocmai devenise numărul unu mondial cu o zi înainte.

8-4 este raportul victorii/înfrângeri pentru Garcia, în Fed Cup, la simplu. La dublu, ea stă mult mai bine: 5 succese şi doar un eşec.

Garcia a ajutat Franţa să ajungă în 2016 până în finala Fed Cup, primul ultim act după 11 ani de pauză.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ