Coreea de Nord a lansat o rachetă împotriva Japoniei

Coreea de Nord a lansat o rachetă împotriva Japoniei

112
0
DISTRIBUIȚI

 

Coreea de Nord a tras o rachetă asupra insulei Hokkaido din Japonia încălcând din nou rezoluțiile ONU și adăugând tensiuni în regiune. Racheta a decolat dintr-un loc lângă Pyongyang, imediat după ora locală, marți, și a zburat peste Hokkaido, una dintre insulele principale din Japonia.

Sistemul de avertizare timpuriu al armatei japoneze a detectat racheta, declanșând avertismente privind raidurile de aer din nordul Japoniei, inclusiv sirene. Nu a existat nicio încercare de a o doborî, deși un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că o astfel de lansare a reprezentat o amenințare gravă la adresa securității Japoniei.

Regimul lui Kim Jong-un a efectuat lansarea pentru a arăta Japoniei și altor aliați sau teritoriilor din SUA că sunt la îndemâna rachetei Hwasong-12 cu rază intermediară . În același mod Coreea de Nord a amenințat recent că va lansa rachete spre Pacificului american Guam. Nordul s-a plâns Consiliului de Securitate al ONU că manevrele „Ulchi-Freedom Guardian” sunt „provocatoare în mod incomod” într-o perioadă de tensiuni înalte.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ