Copiii cu dizabilități din Medgidia, transportați de un apropiat al fostului primar

Copiii cu dizabilități din Medgidia, transportați de un apropiat al fostului primar

64
0
DISTRIBUIȚI

Primarul din Medgidia îi face o favoare fostului edil și a încredințat fără licitație serviciile de transport ale copiilor cu dizabilități din oraș unui apropiat al precedecesorului său. Municipalitatea prelungește, de fapt, o înțelegere parafată anul trecut, tot de către actualul primar și tot fără licitație, cu aceeași firmă. Banii de la Primăria Medgidia au o valoare specială pentru transportatorul în discuție, care se bazează practic aproape exclusiv pe fondurile orașului pentru a-și plăti cei trei angajați.

Primăria Medgidia a atribuit pe 15 noiembrie 2018 un contract privind “Asigurarea serviciilor de transport copii cu dizabilități din Medgidia la Școala Specială 1 și 2 Constanța”. Potrivit anunțului de atribuire, contractul presupune ”asigurarea zilnic, a serviciilor de transport pe ruta Medgidia – Constanţa şi retur, la Şcoala Specială nr. 1 şi 2 Constanţa pentru un număr de 17 copii și 2 însoţitori pentru o perioadă de 10 luni”. Valoarea estimată inițial fără TVA este de 96.600 lei. Firma aleasă de primarul Valentin Vrabie pentru transportul copiilor este Artver Center SRL, un mic transportator de persoane cu sediul în Medgidia, care s-a oferit să presteze serviciile solicitate pentru 67.909,8 lei, fără TVA..

Transportator cu doar 3 angajați

Artver Center SRL a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de numai 294.845 lei și un profit net de 26.048 lei, cu doar trei angajați. O bună parte din bani au venit de la Primăria Medgidia, care i-a oferit și în februarie 2017 un contract similar, pentru transportul copiilor cu dizabilități la Constanța și înapoi. Și atunci, contractul a fost atribuit prin încredințare directă, la prețul maxim ce putea fi oferit de achizitor, respectiv 3,9 lei, fără TVA, pentru un total de 7.176 de kilometri, ceea ce indică un total de 27.986,4 lei. De data aceasta, suma este aproape trei ori mai mare, pentru o durată de 10 luni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ