Contract de zeci de milioane: drumurile din Constanța, întreținute de firma unui...

Contract de zeci de milioane: drumurile din Constanța, întreținute de firma unui fost șef CNAIR

74
0
DISTRIBUIȚI

Drumurile naționale și Autostrada Soarelui din administrarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța vor fi întreținute în următorii patru ani de o firmă din București abonată la contractele cu statul. Societatea cu doar patru angajați a primit zeci de contracte, în valoare de sute de milioane de lei, în condițiile în care patroni sunt fratele și mama unui fost director al companiei naționale de drumuri.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a încheiat pe 4 septembrie 2018 un acord cadru privind ”executarea lucrărilor de întreținere curentă ”Întreținere poduri, pasaje, podețe, tuneluri. Întreținerea zidurilor de sprijin și prevenirea efectelor inundațiilor – pe o perioadă de 4 ani la D.R.D.P. CONSTANȚA- Lot 1 S.D.N. Constanța, Lot 2 S.D.N. Tulcea, Lot 3 S.D.N. Brăila, Lot 4 S.D.N. Slobozia, Lot 5 S.D.N. Călărași, Lot 6 Secția Întreținere Autostrăzi Autostrada A2+A4””. Firma care a câștigat toate cele cinci loturi este Teo trans Consulting SRL, din București, care va încasa în total de la CNAIR 62.094.954,6 lei, fără TVA, echivalentul a 13,8 milioane de euro.

Contract reziliat în 2013, incompatibilitate iertată în timp

Teo Trans Consulting SRL are ca domeniu de activitate lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor și a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 22.570.876 lei și un profit net de 815.743, cu numai 4 angajați, precum și datorii de 4.112.981 lei. Firma a primit în ultimii ani câteva zeci de contracte de la CNAIR, în valoare de circa 38.000.000 de euro. Multe dintre acestea ilegale, după cum constata în 2013 chiar și CNAIR, care a reziliat un contract de 7,5 milioane de euro cu Teo Trans Consulting SRL, după ce s-a aflat că asociatul majoritar, Adrian Mugurel Teodorescu, este fratele lui Răzvan Emil Teodorescu, director de achiziții la compania națională de drumuri, celălalt asociat al firmei fiind mama celor doi frați.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ