Constanța dispune de cel mult șase parcuri care, toate, nu fac nici...

Constanța dispune de cel mult șase parcuri care, toate, nu fac nici măcar cât Herăstrăul bucureștenilor. Grădina Botanică nu e un moft, ci o necesitate

375
0
DISTRIBUIȚI

Ce ai zice dacă ai avea nevoie de o gură de aer proaspăt, de o doză de frumusețe luată din natură, de culori în care să-ți adâncești ochii și toate acestea s-ar afla la doi pași de tine? Un spațiu în care să-ți petreci timpul cu cei dragi, cu familia sau cu prietenii. Imaginează-ți un peisaj ideal și intră în tabloul nostru. Ai putea să te plimbi, să te bucuri de râsetele infantile și să uiți de suprasaturația de betoane și gaze de eșapament. Sau pur și simplu ai putea să meditezi. Să te regăsești. Un loc plin de prospețime și culoare care te poate inspira.

Grădina Botanică a devenit un element esențial pentru publicul larg. Pe lângă motivele științifice de necontestat, realizarea unei astfel de grădini reprezintă educarea noastră şi a tinerelor generații. Un spațiu care oferă plăcere și relaxare, atât adulților, cât și micilor exploratori.

Prin mobilizarea oamenilor pasionați de cultivarea și creșterea plantelor, a oamenilor verzi (cum îmi place mie să le spun), prin conexiuni cu universitățile constănțene și cu alte centre universitare deja implicate în astfel de proiecte, am putea să realizăm o „hortus botanicus” contemporană și absolut necesară pentru noi toți. O gradină a noastră. A Constanței.

Constanța are nevoie de un asemenea spațiu. Nu e un moft, ci o necesitate pe care Bucureștiul, Clujul, Timișoara și Iașiul au înteles-o. Constanța dispune de cel mult șase parcuri care, toate, nu fac nici măcar cât Herăstrăul bucureștenilor. Cu siguranță ați citit și despre ideile interesante pe care le au italienii, francezii, nemții și alte naționalități vis-a-vis de ecologie și aer curat.

În numerele viitoare vă voi prezenta proiectul domnului Sorin Belu, ecologist și un model inspirațional pentru mine.

Să spunem verde! Să spunem da! Să respirăm culori și prospețime!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ