Consilierii au aprobat achiziţia de autobuze electrice pentru Constanţa

Consilierii au aprobat achiziţia de autobuze electrice pentru Constanţa

114
0
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali s-au întrunit marți, 31 iulie, în ședința ordinară a Consiliului Local Constanța. Pe ordinea de zi s-au aflat 56 de proiecte, două dintre ele referindu-se la aprobarea participării în cadrul proiectului de aprobare a Acordului de parteneriat şi a Protocolului de asociere privind realizarea în comun a unei achiziţii publice ocazionale pentru proiectul “Achiziţie de mijloace de transport public – autobuze electrice cu lungimea de 10 m”, precum şi proiectul de hotărâre privind participarea şi aprobarea Acordului de parteneriat a Protocolului de asociere privind realizarea în comun a unei achiziţii publice ocazionale pentru proiectul “Achiziţie de mijloace de transport public – autobuze electrice cu lungimea de 12 m”. Proiectele au fost iniţiate de primarul Decebal Făgădău.

În acest sens, Făgădău a declarat că doreşte completarea flotei autobuzelor de transport public în comun din municipiul Constanţa cu peste o sută de autobuze. Actualmente, oraşul Constanţa are deja 104 autobuze noi, diesel euro 6, care se află la cel mai înalt standard de protecţie al mediului. Prin achiziţionarea noilor autobuze se doreşte schimbarea imaginii şi promovarea călătoriei cu transportul publinc în comun în rândul constănţenilor.

“Am realizat un parteneriat (cu Ministerul Dezvoltării – n.r.) prin care să completăm până la 155 de autobuze flota acestei noi companii. Avem 104 deja contractate, autobuze diesel euro 6, cel mai înalt standard de protecţie al mediului existent pe piaţă şi de asemenea încă 41 de autobuze, 21 cu 20, cu dimensiuni 12 metri unele, 10 metri altele, pentru că vedeţi foarte bine la anumite ore nu avem o încărcare foarte bună pe autobuze. Eu sper ca din ce în ce mai mulţi constănţeni, de îndată ce compania se va înzestra cu flotă, îşi va schimba şi imaginea şi politica orientată eminamente către călător, să utilizeze transportul public constănţean”, a declarat primarul Decebal Făgădău.

În viitorul apropiat, RATC se va transforma într-o societate pe acţiuni, “CT Bus”. Se lucrează în acest sens, edil precizând că se va semna un contract de servicii publice între municipalitate şi viitoarea societate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ