Congresul american a adoptat definitiv cea mai mare scădere de impozite din...

Congresul american a adoptat definitiv cea mai mare scădere de impozite din ultimii 31 de ani

61
0
DISTRIBUIȚI

Congresul Statelor Unite a adoptat definitiv miercuri cea mai mare scădere de impozite din ultimii 31 de ani, oferind preşedintelui Donald Trump prima mare reformă a mandatului său, notează AFP, citată de Agerpres.

Liderul de la Casa Albă a salutat o „victorie istorică pentru americani” şi i-a felicitat pe partenerii săi republicani.

Totodată, Donald Trump, citat de agenţia EFE, a arătat că reforma fiscală aprobată este ca şi cum a-i pune „combustibil de rachete în motoarele economiei” americane.

„Am promis americanilor o scădere de impozite mare şi frumoasă de Crăciun. Cu aprobarea finală a acestei legislaţii, este exact ce am obţinut”, a arătat Trump, într-un scurt comunicat, după votul din Congres.

„Aş dori să mulţumesc membrilor Congresului care au sprijinit acest proiect istoric de lege, care reprezintă o victorie extraordinară pentru familiile, lucrătorii şi companiile din SUA”, a mai spus preşedintele american.

După un maraton parlamentar, marţi seara, Camera Reprezentanţilor şi ulterior Senatul au adoptat actul normativ. Însă, a fost necesar ca trei articole să fie modificate, in extremis, de Senat, ceea ce a forţat Camera Reprezentanţilor să revoteze miercuri actul normativ, pentru ca textul adoptat de ambele camere să fie identic.

AFP relevă că votul de miercuri a fost unul fără surprize, 224 aleşi votând pentru, iar 201 împotrivă.

Donald Trump va sărbători evenimentul la Casa Albă, de la ora 20,00 GMT, în compania parlamentarilor republicani.

Textul final aprobat include de asemenea o mare revendicare conservatoare: eliminarea unei amenzi care era impusă de „Obamacare” americanilor neasiguraţi şi care viza să determine un număr cât mai mare de cetăţeni să cotizeze la fondul de asigurări. Lovind în centrul legii din 2010, republicanii speră să-i forţeze pe democraţi să coopereze în vederea înlocuirii acesteia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ