Condamnări în mega-dosarul celei mai mari capturi de cocaină din Portul Constanţa!

Condamnări în mega-dosarul celei mai mari capturi de cocaină din Portul Constanţa!

79
0
DISTRIBUIȚI

Judecătorii au ajuns la final cu cercetarea în în mega-dosarul celei mai mari capturi de cocaină din Portul Constanţa! Astfel, Kaabouni Mimoun a fost condamnat ani și 4 luni, Narvaez Ramon Diego-19 ani și 5 luni, Mikailionis Nerijus-18 ani și 6 luni, Laurincikas Audrius a bifat 19 ani și 5 luni, Gaidamavicius Vygantas-18 ani şi 5 luni Miceika Tadas-18 ani și 6 luni! Decizia Tribunalului nu este definitivă.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie – iunie a anului 2016, împreună cu inculpaţii anterior menţionaţi, au introdus în România, prin Portul Constanţa, fără drept, cantitatea de aproximativ 2.500 kilograme cocaină, prin disimularea acestor droguri în spaţii special amenajate ale unor containere (introduse în România prin utilizarea, ca paravan, a unor operaţiuni de import – export de aproximativ 320 tone banane din Columbia în România). Tot astfel, în perioada 21.06.2016 – 29.06.2016, activitatea infracţională a inculpatului Mimoun Kaabouni a continuat, în sensul că, împreună cu inculpaţii Narvaez Ramon Diego, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas au încercat să scoată din România, fără drept, cantitatea totală de aproximativ 2500 kilograme cocaină provenită din Columbia, droguri ce urmau a fi direcţionate către Europa de Vest.

Pentru extragerea drogurilor, inculpaţii au închiriat un depozit pe raza localităţii Eforie Sud, desfăşurând aceste activităţi la data de 27/06.2016 şi la data de 29.06.2016 , orele 20:00, moment în care procurorii D.I.I.C.O.T. împreună cu ofiţeri din cadrul DCCO au descins la acest imobil procedându-se astfel la constatarea în flagrant a infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc.

În paralel, în data de 29.06.2016, inculpatul Mimoun Kaabouni zis „Rocky” a fost reţinut de către autorităţile spaniole în timp ce încerca să părăsească teritoriul Spaniei, pe aeroportul din Malaga, în vederea soluţionării propunerii de arestare preventivă formulate de către procurorii D.I.I.C.O.T. Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 625.000.000 de euro. Amintim şi faptul că, în decembrie 2008, o cantitate de 1,2 tone de cocaină a fost descoperită în Portul Constanţa Sud, în urma verificării unui container sosit din Brazilia. Drogurile erau într-un container, iar în documente era specificat că este încărcat cu lemn de brad.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ