Codruța Kovesi, dorită în Republica Moldova! Un deputat i-a făcut oferta: ”Să...

Codruța Kovesi, dorită în Republica Moldova! Un deputat i-a făcut oferta: ”Să fie procuror general”

34
0
DISTRIBUIȚI

Deputatul ACUM Iurie Reniță a declarat că o vrea pe Laura Codruța Kovesi procuror general al Republicii Moldova în situația în care fosta șefă DNA nu va reuși să obțină funcția de procuror-șef european.

Deputatul Iurie Reniță ar vrea ca Laura Kovesi să fie procuror general al Republicii Moldova

Președintele Comisiei de politică externă și integritate europeană din Parlamentul Republicii Moldova Iurie Reniță a declarat că și-ar dori ca Laura Codruța Kovesi să ocupe funcția de procuror general peste Prut în situația în care nu va câștiga funcția de procuror-șef european.Deputatul ACUM a spus că-și dorește ca fosta șefă DNA să reușească la Bruxelles, dar dacă nu va fi așa va fi așteptată ”cu brațele deschise la Chișinău”. Codruța Kovesi ar primi în această situație și cetățenie. „Îi dorim doamnei Kovesi să reuşească la Bruxelles, dar dacă nu reuşeşte, să ştiţi că cu braţele deschise, frăteşte, o aşteptăm la Chişinău şi nu doar pe ea, dar şi echipa care ar putea s-o însoţească şi sperăm mult să reuşim. S-au făcut propunerile legislative care să permită acest lucru, chiar dacă n-au cetăţenia Republici Moldova, dar nu-i o problemă, că am putea să-i oferim această cetăţenie în câteva zile”, a declarat Iurie Reniță.

Premierul Republicii Moldova Maia Sandu i-a scris lui Kovesi despre propunerea de procuror general

„A fost o doleanţă a noastră, [să] vedem şi cum va reacţiona doamna Kovesi. Sperăm mult să dea un mesaj pozitiv”, a spus Reniță întrebat dacă există discuții despre asistența românească pentru reforma justiției în Republica Moldova.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ