CFR vrea să cumpere noi trenuri pentru călători

CFR vrea să cumpere noi trenuri pentru călători

497
0
DISTRIBUIȚI

 În acest an, conducerea companiei vrea să modernizeze 30 de vagoane pentru care există deja fonduri proprii

CFR Călători are în pregătire două proiecte mari europene ce vizează achiziţia şi, respectiv, modernizarea parcului de material rulant prin achiziţia de rame electrice şi automotoare Diesel, care însumează 500 de milioane de euro, a declarat directorul general al companiei, Iosif Szentes.

„Sunt două proiecte mari, primordiale pentru CFR Călători şi anume achiziţia de material rulant, respectiv modernizarea parcului de material rulant prin achiziţia de rame electrice şi achiziţia de automotoare Diesel. Sunt două proiecte care însumează peste 500 de milioane de euro, durata de derulare fiind până în 2020, la care se adaugă cei doi ani în plus de implementare, aşa cum este regula la fondurile europene. În afară de asta, în paralel, din surse proprii, avem şi alte investiţii de făcut. În cursul acestui an, 2016, dorim să modernizăm 30 de vagoane seria 2176 pentru care avem acord-cadru şi avem şi banii prevăzuţi în planul de investiţii din fonduri proprii”, a spus Szentes.

Costurile pentru modernizarea celor 30 de vagoane sunt în jur de 42 de milioane de lei, vagoanele de clasa I fiind mai scumpe.
„Cele de clasa I sunt un pic mai scumpe, iar media este în jur de 1,4 milioane lei bucata. Preţurile variază în intervalul 1,38 milioane de lei – 1,44 milioane de lei, în total cam 42 de milioane de lei. Dacă am primi şi bani de investiţii de la bugetul de stat, am putea să facem mai multe”, a menţionat directorul general.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ