Brexit: UE doreşte ca tranziţia cu Londra să se încheie la 31...

Brexit: UE doreşte ca tranziţia cu Londra să se încheie la 31 decembrie 2020

66
0
DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană propune ca perioada de tranziţie post-Brexit care va urma ieşirii Marii Britanii din UE pe 29 martie 2019 să se încheie la 31 decembrie 2020, potrivit directivelor de negociere ale Comisiei publicate miercuri, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

‘Dispoziţiile privind perioada de tranziţie ar trebui să fie aplicate începând de la data intrării în vigoare a acordului de retragere şi nu ar trebui să dureze după 31 decembrie 2020’, se arată în documentul citat.

Suprapunerea cu încheierea actualei perioade bugetare a UE de şapte ani, sfârşitul anului 2020, la 21 de luni după Brexit (sfârşitul lunii martie 2019), a fost îndelung aşteptată ca data ţintă finală a perioadei de tranziţie, dar aceasta a fost prima confirmare oficială că acesta este obiectivul oficial ale negociatorilor din Uniune.

Premierul britanic Theresa May propusese o perioadă de tranziţie de doi ani.

Cele patru pagini cu noi directive pentru negociatorul şef al UE Michel Barnier sunt în conformitate cu liniile stabilite de lideri ai UE la summitul care a avut loc vinerea trecută şi vor forma baza unor negocieri privind perioada de tranziţie pe care Barnier speră să le înceapă luna viitoare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ