Ce spuneți ? După față unde îl doare pe Președinte de noi...

Ce spuneți ? După față unde îl doare pe Președinte de noi ? Austria. Îngrijitoare românce, umilite și înfometate: „Aseară am furat o felie pâine. Cerșesc mâncare și ei mă gonesc ca pe un câine”

1115
0
DISTRIBUIȚI

Hulite, hărțuite și înfometate. Este situaţia a zeci de românce care  au ajuns, prin intermediari, în Austria, unde lucrează ca îngrijitoare pentru bătrâni.

Nu pot nici să vorbesc de plâns. Plâng de două zile în continuu. M-au adus aici la o femeie bolnavă cu demență. Există o vecină aici care din prima zi mi-a zis să plec acasă că sunt româncă proastă și împuțită, că nu suportă româncele”, a declarat, pentru Antena3, Rodica Ursu, una dintre româncele umilite de firmele de intermediari din Caraș-Severin. Aparținătorii bătrânei de care românca avea grijă erau departe, așa că vecina era cea care avea grijă de casă și de banii familiei.

„De la mâncare au plecat toate, că în rest suportam orice. Orice umilință aș fi suportat. Dar nu aveam voie să mănânc. Aseară am furat o felie pâine. Amețesc, mă țin de pereți când merg. Cerșesc mâncare și ei mă gonesc ca pe un câine. Am luat legătura cu firma și firma mi-a spus că nu mă crede și nu mi-a mai răspuns la telefon , dacă au încasat comisionul nu te mai reprezintă. Mă culcam cu dorul de mâncare și mă sculam”

 

În acte, firma care a trimis-o pe româncă este o agenție de turism și nicidecum o firmă de plasare a forței de muncă. „O linguriță de mâncare pe zi. O linguriță. Atât sunt de zgârciți. Mă culcam cu dorul de mâncare și mă sculam. Eu știam că noi primeam și bani de mâncare”, a precizat Agnes Telescu, o altă româncă batjocorită în Austria.

Toate firmele care se ocupă de plasarea forței de muncă în state din Uniunea Europeană percep comisioane de la românii care vor să muncească în străinătate, lucru interzis complet de lege. Și totuși, agenţiile cer de la muncitorii români comisioane lunare, pe lângă multe alte taxe, începând cu taxa de transport.CONCLUZIE .Școlarizați îngrijitoarele să fie mai nesimțite ca președinții să poată descurca cu popoarele Germanice cu care nu au nici o șansă să se descurce , nu uitați că Hitler se trage din zonă , Dumnezeu să vă ocrotească .Toți avem nevoie de bani ca să ne creștem copii dar nu trebuie să facem așa compromisuri javrele noastre de autorități trebuie să ne apere nu să ne vîndă .

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ