Anchetat de procurori. Dosarul şefului ITM a fost CLASAT! Angajata care i-a...

Anchetat de procurori. Dosarul şefului ITM a fost CLASAT! Angajata care i-a făcut plângere cere redeschiderea speţei

41
0
DISTRIBUIȚI

Eugen Bola, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă din Costanţa, care s-a ales cu dosar penal pentru abuz în serviciu, după ce angajata Florina Mărculescu i-a făcut plângere, a scăpat de acuzaţii! Mărculescu nu este mulţumită de ordonanţa procurorului şef al Parchetului de pe lânga Judecătoria Constanţa, aşa că a atacat decizia. Pe 30 mai s-a judecat ultimul termen, urmând ca magistraţii să se pronunţe în acest caz pe 19 iunie.

Problemele reprezentanţilor ITM cu angajata Florina Mărculescu nu s-a terminat! Întregul conflict al Florinei Mărculescu cu instituția la care lucrează şi în prezent a început în anul 2013, când a fost nemulțumită de calificativul pe care l-a primit în urma unui raport de evaluare a anagajaților realizat de conducere. “Mărculescu a fost notată cu calificativul BINE. Undeva în luna octombrie a aceluiași an, a solicitat colegului de la Resurse Umane raportul ca să-l vadă, care se afla în dosarul personal. I s-a dat acest raport de evaluare pe care, ulterior, a refuzat să-l mai înapoieze și a scris pe acest raport “am primit un exemplar astăzi, 11 octombrie 2013. Pentrua cest fapt, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de falsul material în înscrisuri oficiale. Pe fond, a fost condamnată la un an de închisoare. A formulat recurs, iar în final a fost achitată. „Fapta există dar nu a fost săvârşită cu vinovăţia cerută de lege”, a explicat şeful ITM, Eugen Bola.

Florina Mărculescu a fost dată afară, dar a făcut mare scandal, atunci când ITM i-a desfăcut contractul de muncă. Veste pe care nu a primit-o cu zâmbetul pe buze. Din contră! A refuzat să semneze decizia. Nu mai avea dreptul să vină la birou, raportul de serviciu fiind suspendat. Însă, a revenit şi a refuzat să iasă din birou, spunea, la acea vreme, Eugen Bola.

Eugen Bola a scăpat de acuzaţii!

Ulterior, Mărculescu şi-a recâştigat statutul în instanţă, însă le-a declarat război angajaţilor, inclusiv lui Eugen Bola, cărora le-a formulat plângere penale pentru abuz în serviciu etc. Anul trecut, procurorul a clasat dosarul, însă Mărculescu nu este mulţumită de ordonanţa procurorului şef, fapt pentru care a formulat plângere pentru netrimetere în judecată. „A formulat plângere împotriva ordonanţei de clasare. Am calitatea de intimat alături de alţi 10 colegi, sunt foarte multe fapte, de la grup infracţional organizat, la abuz în serviciu etc. Soluţia de clasare a fost atacată de către Florina Mărculescu. În ceea ce mă piveşte, având calitatea de avocat, adevărat, suspendat, competenţa materială este a Curţii de Apel. De aceea eu sunt la Curtea de Apel, iar colegii sunt la Judecătoria Constanţa”, a declarat Eugen Bola, inspectorul şef al ITM Constanţa.

Pe 19 mai, instanţa va decide dacă întoarce dosarul la parchet.

Mirela PASCAL

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ