ALERTĂ! Ciclonul mediteranean lovește Dobrogea!

ALERTĂ! Ciclonul mediteranean lovește Dobrogea!

65
0
DISTRIBUIȚI

Vremea rea a pus stăpânire pe România! În Dobrogea, temperaturile sunt foarte scăzute, iar mercurul în termometre va continua să coboare, astfel încât, vom ajunge la temperaturi negative. Specialiștii avertizează că, de luni, 19 noiembrie, un nou ciclon din Marea Mediterană va lovi Dobrogea.

”Vineri noapte și sâmbătă, în prima parte a zilei, vor continua aceste precipitații mixte. Vor fi slabe cantitativ. Pe litoral, se vor transforma din ploaie în lapoviță și în ninsoare. Nu mizăm să se așeze strat de zăpadă consistent pentru că solul este încă cald. În această perioadă, vineri și sâmbătă, putem caracteriza vremea ca fiind deosebit de rece, cu temperature maxime, în Dobrogea, de 0-3 grade, cele mai ridicate valori vor fi în sudul litoralului. Vineri noapte vor fi cuprinse între -3 grade și 1 grad, sâmbătă, temperaturile vor fi cuprinse între 1 și 6 grade, iar sâmbătă noaptea spre duminică vom avea -2 până la 2 grade. E de subliniat faptul că vântul va continua să prezinte intensificări temporare cu viteze la rafală de 50, 65 km/oră și vor amplifica senzația de frig. Duminică va fi o zi în care valorile vor crește ușor, dar în continuaare vremea va fi rece pentru această dată. Este și o zi în care nu este exclus să vedem puțin soare dimineață”, a declarat Mia Mirabela Stamate, meteorolog de serviciu în cadrul centrului Regional Meteorologic Dobrogea.

Specialistul a precizat, de asemenea, că ”duminică noaptea, luni și marți, un nou ciclon din Marea Mediterană vine peste Dobrogea și va aduce precipitații mai însemnate cantitativ, cel mai probabil predominant sub formă de ploaie, dar nu este exclus ca, pentru vestul Dobrogei, mai ales în cursul nopții de luni spre marți, să se și transforme în ninsoare. De miercuri, vom vorbi despre o vreme rece, în Dobrogea și în municipiul Constanța”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ