ACHTUNG .Avertismentul SUA: Strângeți rândurile împotriva Chinei, un adversar mai dificil decât...

ACHTUNG .Avertismentul SUA: Strângeți rândurile împotriva Chinei, un adversar mai dificil decât era URSS în timpul Războiului Rece

1064
0
DISTRIBUIȚI

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a cerut ţărilor europene să strângă rândurile împotriva Partidului Comunist Chinez, care foloseşte puterea economică pentru a-şi exercita influenţa în întreaga lume. Astfel, datorită forței economice globale, China reprezintă, în acest moment, un adversar mai dificil decât era Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece, a spus oficialul american, conform Agerpres.

Ceea ce se întâmplă acum nu este Războiul Rece 2.0. Problema rezistenţei la ameninţarea Partidului Comunist Chinez (PCC) este în anumite privinţe mult mai dificilă”, a spus Pompeo într-un discurs rostit la Praga în faţa Senatului Cehiei.

„PCC este deja implicat în economiile noastre, în politica noastră, în societăţile noastre în moduri în care Uniunea Sovietică nu a fost implicată niciodată”, a spus Pompeo.

Reuters leagă referirea secretarului de stat american la războiul rece de un avertisment pentru Statele Unite, formulat luna trecută de ambasadorul chinez la Londra. Acesta a susţinut că Washingtonul este pe cale să declanşeze un conflict cu Beijingul înaintea alegerilor prezidenţiale care vor avea loc în SUA în noiembrie.

Pompeo a apreciat că unele ţări europene vor reacţiona cu întârziere la ameninţări, dar „direcţia fluxului s-a schimbat (în Statele Unite), la fel cum văd că s-a schimbat şi aici, în Europa. Occidentul câştigă, nu îi credeţi pe cei care vorbesc despre declinul Occidentului”.

Cu ocazia vizitei la Praga, Pompeo a avertizat în special Cehia în legătură cu riscurile extinderii centralei nucleare de la Dukovany.

„Parteneriatul cu companiile nucleare ruse şi chineze va submina de fapt suveranitatea naţională a Republicii Cehe”, a atenționat Mike Pompeo.

Secretarul de stat american urmează să viziteze şi alte ţări din regiune, pentru a discuta despre securitatea energetică şi informatică. El a apreciat eforturile Cehiei de a impune standarde de securitate pentru reţelele de telecomunicaţii 5G . CONCLUZIE .Pentru Americanul de rînd din România contează mai puțin cine îl CONDUCE, BRUCE LEE sau TRUMP pentru noi tot un” drac” lasați- ne  să  ne alegem noi conducătorii că votăm degeaba de cînd ne-am născut pe Pămînt , sau și Pămîntul este al vostru????

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ