A ieșit din prostie Primăraș „așa rămäne”Poate mai vrea ales ???????Consilierii locali...

A ieșit din prostie Primăraș „așa rămäne”Poate mai vrea ales ???????Consilierii locali din Eforie, AUDIAŢI la Parchet după vânzarea unui teren către firma viceprimarului

32
0
DISTRIBUIȚI

Zi de foc pentru consilierii locali din Eforie! Procurorii i-au citat la sediul Parchetul Tribunalului Constanţa, să ofere explicaţii cu privire la vânzarea unui teren prin negociere directă. Terenul, în suprafaţă de peste 2.000 de metri pătraţi, a fost achiziţionat de societatea la care este acţionar viceprimarul oraşului Eforie, Dănuţ Chiparu.

Vânzarea terenului către SC Briza Mării Negre SRL a avut loc anul trecut, fiind aprobată de consilierii locali. Imediat după această tranzacţie, a fost formulată o plângere penală la Parchet, dosarul fiind acum în faza audierii celor implicaţi. Zilele trecute, a dat declaraţii în faţa procurorilor primarul din Eforie, Robert Şerban, iar acum este rândul consilierilor să dea explicaţii. „Este o prostie. Noi am votat un proiect care avea avize de legalitate, şi care ulterior nu a fost atacat de Prefectura Constanţa. Terenul este aferent restaurantului deţinut de firma lui Chiparu, Briza Mării SRL”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, un consilier local.

La rândul său, viceprimarul Dănuţ Chiparu explică faptul că: „Terenul îl aveam deja în folosinţă de 4-5 ani, este de fapt curtea restaurantului Litoral din Eforie. Ar fi fost absurd să se facă licitaţie, să liciteze cineva un teren care este în curtea cuiva, nu? Vorbim de 2 mii de metri pătraţi aferenţi unei construcţii care se întinde pe o suprafaţă la fel de mare. Este un activ care a făcut obiectul privatizării. Dacă ne uităm în legi, există o prevedere care spune că puteam, în continuare, să îl preiau fără să plătesc nimic. Dar societatea la care sunt acţionar a plătit, a fost făcută o evaluare. Preţul stabilit la evaluare a fost de 60 de euro pe metrul pătrat”. Mai mult, susţine Chiparu, în clipa în care în Consiliul Local a intrat la vot acest proiect, el s-a ridicat din sală şi a plecat. „Nu aveam voie să votez, conform legii. Ba, m-am ridicat şi am plecat, să nu iasă nici un fel de discuţii”, susţine viceprimarul. „Tot ca o chestie de legalitate – eu nu mai sunt administrator al societăţii din momentul în care am devenit ales local. Am rămas doar asocialt”, a mai precizat Chiparu. Întrebat de la ce sau cine „i se trage” acest dosar, Dănuţ Chiparu a răspuns: „De la Valerian Sălăvăstru, fostul manager al oraşului”.

Amintim că că Valerian Sălăvăstru este în conflict cu actuala administraţie locală, care i-a imputat anumite sume de bani din mandatul de administrator al oraşului, urmare a unui control al Curţii de Conturi. (Detalii AICI)

Alexandra CUCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ