Blog

0

Dezbaterea anunțată de președintele Klaus Iohannis pentru ziua de marți, fără Viorica Dăncilă, la care vor participa jurnaliști și politologi, va fi găzduită de Școala Națională de Studii Politice și Administrative, respectiv în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, anunță SNSPA într-un comunicat. Potrivit sursei citate, detaliile dezbaterii din 19 noiembrie vor fi comunicate public imediat după ce acestea vor fi agreate de toate părțile implicate în organizarea acestui eveniment. Potrivit surselor G4Media.ro, printre jurnaliștii invitați se numără Moise Guran, Radu Tudor, Cristina Șincai, iar printre analiști, politologul Cristian Pârvulescu.

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și-a manifestat deschiderea de a asigura un spațiu neutru de desfășurare a unei dezbateri, în contextul apropierii celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România, pentru buna informare a opiniei publice și pentru cultura democratică a societății românești.

Având în vedere anunțul public al candidatului PNL de a organiza o dezbatere cu formatori de opinie, reprezentanți ai mass-media și politologi și în urma dialogului cu echipa de campanie a candidatului Klaus IOHANNIS, propunerea SNSPA a fost agreată.

Evenimentul va avea loc marți, 19 noiembrie 2019, într-un spațiu neutru politic dar, în același timp, reprezentativ pentru societatea românească, respectiv în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”.

Subliniem încă o dată importanța comunicării publice oneste, deschise, echilibrate, care să atingă teme esențiale privind modul în care funcționează instituțiile politice din România, modul în care s-a derulat mandatul actual al Președintelui României, precum și direcțiile și prioritățile care pot contribui la viitorul țării.

Detaliile dezbaterii din 19 noiembrie vor fi comunicate public imediat după ce acestea vor fi agreate de toate părțile implicate în organizarea acestui eveniment.”

Context

Președintele Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidențiale, a anunțat, miercuri seara, la o conferință de presă organizată la sediul PNL, că va organiza el, cu echipa sa, ”o dezbatere așezată”, marțea viitoare, la care vor fi invitați să dezbată mandatul încheiat, planul său pentru viitorul mandat și la care va invita politologi, formatori de opinie, jurnaliști.

”Va fi o discuție deschisă, așezată”, a precizat el.

Șeful statului a mai spus că Viorica Dăncilă e reprezentanta unui partid nedemocratic, nereformat, care a guvernat împotriva românilor și care acum mimează candidatul democrat și se așteaptă să fie tratată cu mare respect, subliniind că nu acceptă o dezbatere cu o astfel de persoană care reprezintă tot ce e mai rău în politica ultimilor ani.Concluzie .Lui Românul Johannos ă început să-i placă la MIAMI că să păzească Țara de PSD și să nu știe cum îl chemă fiindcă ne-a ridicat ” VIZELE DE AMERICA”  sau numai lui ??? , și cam nu a făcut nimic , dar alt” distrus” nu avem că să ne ….. ca Roman cu Valuta.

0

Guvernul Orban are zilele numărate, urmând să fie remaniat, iar în componența acestuia să intre și reprezentanți ai USR sau PMP, a afirmat analistul politic Ion Cristoiu. Jurnalistul nu exclude nici varianta ca premierul Ludovic Orban să demisioneze

Ion Cristoiu consideră că posibilitatea ca Guvernul Dăncilă să fi avut o contabilitate paralelă, respectiv două bugete, unul public, aprobat în Parlament, și celălalt ascuns, care să finanțeze baronii PSD, așa cum a susținut ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, este practic imposibilă, conform Mediafax.

“Nu, el a spus că era o contabilitate nu vizibilă propagandistic, ci prezentată în Parlament ceea ce este, practic, imposibil. Niciun funcționar de acolo, de fapt una din marile erori ale acestui guvern și probabil că se va corecta după alegeri, eu sunt sigur că el va fi remaniat, dacă nu chiar domnul Orban își va da demisia și guvernul va fi lărgit cu USR sau cu PMP sunt aproape sigur, adică își va da demisia, nu știu, s-ar putea ca tot el să preia…”, a susținut analistul politic.

În opinia sa, acest Guvern nu poate rămâne în funcție, subliniind că lui Ludovic Orban îi place să vorbească mult, ceea ce creează impresia de sporovăială, superficialitate.

„Guvernul a fost făcut pe picior, adică a fost făcut un guvern mai mult ca să poată să spună Klaus Iohannis că a făcut Guvernul. Nu poate să rămână (…) Deocamdată presa de dreapta este destul de sceptică, foarte primejdios, Ludovic Orban este un mare actor mediatic, e bolnav după apariții media, vorbește mult, e foarte important, vorbește mult (…) un premier care vorbește mult e primejdios pentru că e riscul să spui prostii. Adică acceptă orice interviu, face declarații peste tot, toate acestea dau la un moment dat impresia de sporovăială, de lipsă de concretețe și dă posibilitatea să ai declarații contradictorii. O dată vii și spui voi introduce taxa auto, a doua zi spui că nu”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu a subliniat că, dacă premierul Orban va accepta în continuare ca președintele Iohannis să-i dea directive, atunci va avea o mare problemă deoarece va fi „șuntat” de proprii miniștri.

„Probabil că aici a dictat direcția Klaus Iohannis, după asta domnul Ludovic Orban va avea o enormă problemă, dacă domnul Klaus Iohannis continuă să fie educatoarea de grădiniță a lor. Adică, garantez… (…) nu-i constituțional, dar în primul rând este incorect față de premier. (…) Fundamental să păstrezi autoritatea celor din subordine a mașinăriei pe care te bazezi. Păi în momentul ăsta îi chemi pe miniștri acolo. De ce nu se întâlnește numai cu premierul? Și la un moment dat, miniștrii nu vor mai ține cont de premier. Doi, de regulă, indiferent și când au fost premieri și președinți de aceeași culoare se face o camarilă. Atât la Victoria, cât și la Cotroceni. Acea camarilă este mai periculoasă decât cei doi. Cei doi se pot înțelege (…)”, a mai spus analistul politic.

Premierul Ludovic Orban a declarat săptămâna trecută că Guvernul lucrează la introducerea unei taxe pentru mașinile la prima înmatriculare, care va fi percepută ca o taxă de poluare. Ulterior, Orban a precizat că trebuie să se consulte cu reprezentanții Comisiei Europene și că, oricum, în cursul anului viitor nu va apărea o taxă nouă.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat joi că analizează sesizarea procurorilor pentru constituirea unui grup infracțional organizat în domeniul financiar de către persoane din PSD, care au folosit două variante de buget, asemenea gansterului Al Capone. Ministrul spune că guvernele PSD au condus România după două bugete, un buget prezentat în Parlament și altul nepublic, pentru finanțarea baronilor.

0

Sorin Mihai este noul inspector general şcolar din Constanța. Acesta îl înlocuiește pe Petrică Miu, care și-a dat demisia zilele acestea din funcție.

Sorin Mihai este profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială Gala Galction din Mangalia de 20 de ani și fost inspector adjunct în cadrul ISJ Constanţa.

Sorin Mihai știe că va prelua un inspectorat cu probleme, unde au existat animozități. Însă, cest lucru nu-l sperie ci, din contră. ”Propunerea de a fi inspector general am primit-o cu bucurie și cu gândul să mă ocup de treabă. Deocamdată, nu am primit decizia, nu șiu când voi începe. Mi s-a comunicat de la Minsiter că voi prelua un inspectorat cu probleme, însă nu sunt speriat, merg pe ideea de colaborare, mă voi descurca”, a spus, pentru Replica, Sorin Mihai. De asemenea, noul ”general” a spus că va discuta și cu inspectorii care au fost revocați din funcții de către Petrică Miu. ”Voi discuta cu inspectorii,am  înțeles că sunt acțiuni deschise în instanță, o să ajung acolo să văd exact despre ce este vorba. Deocamdată, nu pot să vă spun ce priorități am până nu văd ce este acolo”, a mai precizat Sorin Mihai.

0

Partidul lui Traian Băsescu a dat lovitura: o decizie publicată în urmă cu puțin timp în Monitorul Oficial atestă prezența în Guvern a unui om apropiat lui.

Mai exact este vorba despre un lider PMP care a devenit secretar general adjunct al Guvernului. El are rang de secretar de stat, în Guvernul lui Ludovic Orban.

Cel care este reprezentantul partidului lui Traian Băsescu se numește Romulus Lucian Iaru și este secretar general adjunct al PMP.

Romulus Lucian Iaru a fost numit, miercuri, de premierul Ludovic Orban în funcția de secretar general adjunct al guvernului, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Trebuie menționat că Romulus Lucian Iaru a candidat din partea PMP la Senat în 2016, dar nu a câștigat alegerile.Până în acest moment, Romulus Lucian Iaru a fost consilier județean la Galați . Concluzie .Ai băgat niște „Făcălețe ” la inaintare cică ar fi PNL și ei sparg  ” Țara-n Două ” in continuare doar că acum de la Bruxelles nu de la” POARTA ALBĂ”  cum ar Trebui pentru ” ÎNALTĂ TRĂDARE ” ȘI „GENOCID”  vezi  și gonirea Românilor din Tara lor  și cu casele , și cu Flota și cu fiisa Europarlamentar și terenuri lângă Călărași  , să dea banii inapoi că nu trebuia să fie Președinte ( fals in declarații) ce dracu ăsta dacă era in IRAK ”  ERA AMINTIRE ” a fost unu mai rău ca  „ȚEPEȘ”  etc , degeaba scriem că Predoiu oricum nu este de-al lui  , dar să fim sănătoși să ” Tot muncim ” pentru ei și familiile lor să             ”  TRĂIASCĂ BINE” .

Gazduire Web
VH Extra Oil
VH Extra Oil
Primaria Navodari
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com